Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek miért szoknak át...

Az emberek miért szoknak át arra, hogy angolul fejezik ki magukat?

Figyelt kérdés
Itt elsősorban a közösségi oldalakra gondolok, ez kortól független, ahogy észrevettem, de leginkább a fiatalabbak tizen, huszonévesek. Angolul írnak ki dolgokat. Bár a hétköznapi nyelvben is, angol szavakat használnak, csak direkt erősen fonetikusan kiejtve. Most mondok egy példát: table -> téböl, kihangsúlyozva a magánhangzókat. Jesus -> Dzsízösz.

2013. ápr. 28. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Ennek az oka kérlek szépen a Zinternett.

A fiatalok most már tanulják az angolt és amíg 10-15 éve csak a Cartoon Network-ön találkoztak vele, és ekkor sem értették miről van szó, most már napi szinten használják, hozzászoknak bizonyos kifejezésekhez és erre csak rátesz egy lapáttal a mémek tengere, amik szép lassan leváltják a klasszikus hangulatjeleket.

2013. ápr. 28. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:

En mint egy a sok fiatal kozul is kivancsi vagyon ebben a temaban. Ha valoban az lenne szimplan az oka, hogy "mert egyre tobb fiatal tanul angolul" akkor megis mire fol az angol helytelen kiejtese? Miert tarsul az angol nyelv csunya magyaros kiejtese a vaganysaghoz vagy fiatalsaghoz? Amikor van az angol olyan szepen csengo, hogy erdemes legyen barmikor helyesen kiejteni. En is kulfoldon dolgoztam tehat jobban sejtem milyen is angol anyanyelvuekkel kommunikalni, soha nem vennem ra magam hogy elcsufitsam beszedemmel ezt a szep nyelvet.

En tehat okkal hasznalok angol szavakat a magyar mondataimban, de azok a fiatalok akik csak itthon talalkoznak angollal, azok direkt fonetikus irjak le es eros akcentussal ejtik ki. Az ilye embereket csapnam le. Meg azokat, akik a Facebookon hozzaszoknak par angol szohoz es eroszeretettel vaganykodnak vele, mikozben lehet a felet se ertik sokszor...

2013. ápr. 29. 19:55
 3/7 anonim válasza:
más nyelvből is vettünk át szavakat csak már eszre sem veszed...
2013. ápr. 30. 23:07
 4/7 ChrisM ***** válasza:

Azért, mert nagyon divatba jött a "Hunglish". Az más kérdés, hogy egyébként anyanyelvi területen fél perc alatt eladnák őket rabszolgának, annyira magabiztos a nyelvtudásuk :)

Van viszont egy másik vetülete is, bár ez nem pont az, amire te gondolsz. Nekem mindkét szakmámban elég sok az olyan angol kifejezés, ami előbb honosodott meg angolul, mint magyarul; vagy szimplán nincs rá jó magyar szó. Plusz én elég sokat olvasok-írok-beszélek angolul, emiatt sok szó előbb jut eszembe angolul akkor is, amikor magyarul beszélek.

2013. máj. 1. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Én néha használok angol szavakat, bár ez nálam kicsit "szakmai ártalom"-jellegű, mert anglisztika szakos vagyok, és néha előbb eszembe jut az angol, mint a magyar megfelelő, főleg szakszavaknál. Meg vmikor úgy érzem, hogy az adott angol szó a legjobb kifejezés rá, és nem tudok magyarból hasonlót, ha Facebook bejegyzésről van szó. De amikor vki ezt nagyon erőlteti, meg sz.rt sem tud angolul, de kiír pár szót vagy mondatot (és a felét hibásan),. csak azért, hogy menőzzön az angol"tudásával", az nekem taszító.
2013. máj. 1. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyebkent ez mi sok embernel? Akinek nincs akkora angol nyelv hasznalati multja az csak azert hallat beszedeben angol szavakat mert azt hiszi avval intelligensebbnek tunik? Vagy mi?
2013. máj. 2. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Nem feltétlenül intelligensebbnek akar sztem tűnni, inkább menőbbnek az Amerika-kultusz meg a trendiskedés miatt. Bár sokakban benne van az is, hogy mutassuk meg, mennyire tud angolul, pedig egy fenét.
2013. máj. 2. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!