Az emberek szerintetek is alkalmatlanok a modern kommunikációra? Minek osztasz meg valamit a közösségi oldalakon ha cseszel a kommentekre reagálni, amit oda írtak?
Én az említett példáid során nem arra gondolok, hogy alkalmatlanok a modern kommunikációra, hanem egyszerűen felszínesebbek rajta. Aki aktívan bandázik az oldalon, de valakire, valamire nem reagál, azt én úgy vizualizálom, mint ha valaki egy fényes, zsúfolt csili-vili plázában sétál és nem tud betelni a látnivalókkal, odaszól neki valaki, hátranéz "ó, ez csak a Józsi.." nem szól semmit, hanem megy tovább. Hisz kicsi esélyét látom, hogy ha pl. küldesz neki egy vicces képet, akkor a monitor előtt csapkodja a térdét a nevetéstől, de elfelejt legalább egy like-ot nyomni. Szóval ez nem "alkalmatlanság", hanem nemtörődömség.
Én inkább üzenet váltásra, chat-re használom, mint látványos üzenőfalas kommunikációra, és még chat-en is föltűnt, hogy aki személyesen jóbarátom és régen "normálisan" chat-eltünk. Tehát szóltunk, ha valaki elmegy a gép elől, a végén elbúcsúztunk. Azoknál szintúgy előfordul, hogy egyszer csak "eltűnik", b*szik reagálni, végül látom, hogy kilépett.. és később sincs semmi bocsi, vagy "jaj, elment az áram". Nyilván, ha sokan csinálják ezt az ember legyint rá, rosszabb esetben átveszi a szokást, ahogy ő is tette. (Régebben neki is meg volt a véleménye, hogy ez milyen bunkó dolog.)
Kérdező barátom, ha már úgy odavagy a "szövegértelmezésért", akkor elolvashatnád és értelmezhetnéd a kérdésedhez fűzött magyarázatot, mielőtt közzéteszed.
Amúgy meg. Ha én posztolok valamit, nem várom el, hogy valaki folyton az üzenőfalamat bámulva tüstént reagáljon, lájkoljon, kommentáljon, és abból sem csinálok önérzeti kérdést, hogy valaki lájkolja-e az én az ő képeihez fűzött hozzászólásaimat. Én sem lájkolok minden egyes hozzászólást, sőt képet sem, hiába, hogy naponta kapok húsz értesítést, és kerül elém a főoldalra ötszáz darab poszt. Azt lájkolom, ami tetszik, és azt kommentálom, ami gondolatot ébreszt bennem. Az érdektelen hülyeségeket, viccesnek gondolt képeket, rendkívül tartalmas életböcsességeket megfogalmazó idézeteket nem lájkolom, nem is kommentálom, sajnálom, ha ezzel a lelkedbe tiportam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!