Az emberek szerintetek is alkalmatlanok a modern kommunikációra? Minek osztasz meg valamit a közösségi oldalakon ha cseszel a kommentekre reagálni, amit oda írtak?
Leszek olyan kedves és őszinte most, hogy újra elmagyarázom, mint az oviban! Kérlek lassan olvasd; hogy megértsd!
Kezdem az elejétől. A Facebookon a megosztás is egyfajta kommunikáció. Amire illik reagálni! 3 féleképpen reagálhatsz rá!
1. A legegyszerűbben egy like! Gyors és hatékony! Ezt kértem tőled. Erre csak azért se női gőgből küldesz egy ölelést. Erre még visszatérek.
2. Elküldesz a francba kommentben, ha nem tetszett.
3. Megköszönöd a megosztást.
Egyszóval reagálsz rá. A stílusod neked van elcseszve szívem. Szólnak hozzád s nem válaszolsz. Ez a pofátlanság csúcsa.
Kezdetben megjegyezném, hogy van facebook regisztrációm, de nem jellemzően használom és nem is teszek fel semmit az idővonalamra (vagy hogy hívják).
De valamit elfelejtettél!
Van néhány száz ismerősöm, akik csak azért az ismerőseim, mert valahol talán egy munkahelyen dolgoztunk és megjelöltek. Én meg úgy voltam vele, hogy végül is ismerem őket, bár nem vagyunk tkp. semmilyen kapcsolatban és nem is kerül semmibe, tehát miért ne fogadnám el a jelölésüket.
Nos, vannak barátaim, akiket közelről ismerek és ha én mégis úgy döntenék, hogy megosztok valamit a barátaimmal, akkor azt feltöltöm az én oldalamra!
Hogy ehhez hozzászól valaki, akire nem feltétlenül tartozik, az ellen én nem tehetek, ugyanúgy, ahogy az ellen sem tehetek, ha a buszmegállóban kibeszélnek a hátam mögött, hogy szerintük nem megy a szakállamhoz a piros magassarkúm!
Mindkét esetet magasról le(cenzúrázva). Ahogy téged sem érdekelnek az itteni hozzászólások, engem sem érdekel, ha olyan próbálkozik, akinek nem vagyok kíváncsi a mondanivalójára!
"vagy még jobb megosztanak az oldalán egy kedves aranyos dolgot sem egy like, sem egy komment"
Még szép! Anyukám arra tanított, hogy nem szabad akárkitől elfogadni dolgokat!
Ha nem akárki küldte, az persze más!
Igen tudom, törölhetném az ismerőseim közül (vagy törölhetném a regemet) talán arra is van lehetőség, hogy célzottan osszak meg tartalmakat, de ahogy én is látom az ismerőseim hozzászólásait, nem próbálok megjegyzést fűzni olyanhoz, ami nem tartozik rám! és elvárom, hogy az enyémhez is olyanok szóljanak, akikre tartozik!
Továbbmenve, értem a problémádat, de én inkább úgy tettem volna fel a kérdést, hogy aktuális legyen. Pl. Itt a GyK.-n ha feltesznek egy kérdést és jönnek rá válaszok, akkor nem lenne illő a kérdezőnek reagálni rá, vagy megköszönni a válaszoló fáradozásait?!
Szerintem ez sokkal inkább kimutatja az alkalmatlanságot és nem a kommunikációra, hanem inkább szimplán a társadalmi életre.
Arról nem is beszélve, hogy a kommunikációnak van egy intelligens válfaja is, amiről te még valószínűleg nem hallottál! Ennek az alapja a véleményünk árnyékolása, illetve ennek a tudásnak a hiányában a megtartása.
Miért kell megbántani valakit, aki veszi a fáradságot és reagál egy feltett kérdésre!
És szeretnék válaszolni egy fel nem tett kérdésre is!
Ha a facebook-on is ilyen a stílusod, akkor ne csodálkozz, ha nem reagálnak a kommentjeidre, feltöltéseidre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!