Miért lepődik meg mindenki és háborodik fel, ha bunkón viselkedik egy nőnemű és ezért felpofozom?
Egy fruska a metrón múltkor nagyon szúrta a szemem, ott trécselt az ajtóban a barátnőjével, szóltam neki szépen, hogy álljon arrébb, mert zavar másokat a felszállásban.
Erre flegmán rám nézett: Van ott elég hely, mi közöd hozzá.
Mondom neki: Ember nem hallod mit mondtam? Állj már arrébb az útból, mert olyan taslit kapsz, hogy leszáll a fejed.
És még neki állt fejlebb, hogy mi a *** bajod van tahókám? Lehet próbálkozni... stb, ekkor kapott egy taslit tőlem, mindenki felhördült. Persze elkezdett sipítozni, meg odajött pattogni egy nádszál gyerek, hogy a nőket ne bántsam stb, de végül rájött, hogy van köztünk egy kis súlykülönbség, úgyhogy visszasunnyogott...
Érdekes, miután a lotyó lefejelte az ajtót, egy darabik makogott, de egyből tudta, hogy arrébb kell állnia, csak duzzogott magában, de megmondtam, ha nem hagyja abba, kap 1 másikat is.
Na már most nőnek nevezhető az ilyen, aki így viselkedik és így beszél valakivel? Mi ezen a felháborító, hogy ha 20 éves kislányt nekem kell megnevelni mert az apja nem tanította meg?
Magyarázza már el valaki, hogy hogy lehet bánni az ilyenekkel, ha nem úgy, hogy pofán vágom? Mert a szép szóra nem hallgat. Én meg nem vagyok az a fajta, hogy kussoljak, miközben szegény néni kapaszkodni se tud mibe, mert mindkét oldalon állnak.
És a hülye parasztok még elkezdenek pampogni, hogy tisztelet, stb. Egy taknyos kölyöknek nem kell másokat tisztelnie?
Hová halad a világ ezzel a sok degenerált fiatallal? De ez már enm az első eset volt, hogy így viselkedtek velem, még férfiak sem mertek így viselkedni, mert nem 2 kiló vagyok, de szerintem pont ezért mernek beszólni a lotyók, mert azt hiszik, őket nem meri megütni senki.
Mielőtt jönne a sok rizsa, diplomám van, szoktam olvasni, érdekel a kultúra, és el is várom másoktól, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy vadbarom, és tisztelettel bánok másokkal AMÍG ŐK IS ÚGY BÁNNAK VELEM.
Attól tartok a feminizmusnak is sok köze van ehhez.
"ha kussolok, honnan tudnánd meg, hogy nem értek vele egyet, mert nem helyes? Szólásszabadság is "létezik". Hagy ne kelljen már mezei emberek miatt is tűrni, ha már magasabb szinteken ez mégse úgy van.
És nem szabad kussolni, ha valaki ilyet lát, igeneis cselekedni kell. Elég szomorú, hogy csak egyetlen srácnak jutott eszébe rádszólni. Az embereknek a következő megállónál ki kellett volna vágniuk a metróból. "
Na most kicsit gondolkozz el azon, amit mondtál, meg hogy kiket védesz te.
"Megoldás: határozatt felszólítás (udvarias kérés után persze), ha nem áll férre, odamenni nénihez és segíteni kapaszkodni neki.
Ha annyire segíteni szeretnél. Ne az erőszakot reklámozd."
Jó, ne beszéljünk félre. Magyarul arrébb lökted volna a csitrit és segítettél volna felszállni a néninek, ami ugyanúgy fizikai erőszak, csak szeretsz te is vizet prédikálni. Azt meg nem eteted meg velem, hogy 15 centin elfér egy ember bottal meg bevásárlókocsival.
Erről beszélek, nincs kapcsolatod a valósággal, elméletben nagyon okos vagy, de nem hogy egy ilyen bunkó sértegetést nem bírtál volna, még azt se tudod elviselni, hogy kiírtam a kérdést, egyből sértegetni kezdtél.
"Lehet, hogy túlságosan továbbgondoltam azt általad leírtakat, de akkor a végére egy egyszerű tény. Nem üthetsz meg senkit, ha az nem támad meg téged, vagy másokat. Ez egy nagyon egyszerű törvény, csak be kell tartanod."
Szerintem sem kéne víziókat vetíteni. Ez a nagyon egyszerű tény meg csak elméletben szép, majd mikor 84 éves leszel te is, és 2 másodpercig nem bírsz megállni a lábadon, akkor igen is támadásnak éled meg, amikor valaki elállja az utad az ajtóban, és kilométereknek fog tűnni a legközelebbi ajtóig elvánszorogni, ami most még 2 lépés neked. És az semmit nem fog megoldani, hogy mások szép szóval kérlelik az ilyet, aki flegmán leszólja meg levegőnek nézi majd őket.
"Remélem, hogy soha az életben nem lesz csajod."
De jól oda mondtad, feleségem köszöni szépen jól van.
"Már itt kiderül, hogy legszívesebben megütötted volna... A többi csak színjáték volt, amit műveltél, arra játszottál, hogy megüthesd, aztán felgyere ide a gyk-ra és eldicsekedj vele."
Persze, már reggel így keltem fel, hogy gyorsan megütök valakit, hogy feljöjjek ide. Hihetetlen mennyi baromságot tudtok kitalálni, hogy ne kelljen kiállni másokért. És még én vagyok a féreg...
"Amúgy meg mondta a csaj, hogy van ott elég hely, akkor meg mi volt a problémád? "
Ilyen embertől nem várok sokat, aki mindent elhisz, mait hall. Pont ezért lehet titeket csak erőszakkal kordában tartani, mert nem tudtok képet formálni a valóságról. Az egész világ katonaságra, meg rendőrségre épül, nem szép szavakkal vesznek rá titeket arra, hogy viselkedjetek. Nem is várom el, hogy megértsd.
"Nem, CSAK TE vagy az, lassan már észrevehetnéd magad."
Látod, ez a te logikád és jellemed. Folyton csak feltételezésekben meg óhajokban gondolkodsz, de meggyőzni nem tudsz arról, hogy miért lenne jobb másképp, vagy hogyan kellett volna csinálni. Kifogásokat olyan könnyen tudtok találni, de amikor ott vagytok a helyzetben, ti vagytok azok az átlagemberek, akik kussolnak.
"Én azt gondolom,hogy akiket akadályozott a felszállásban,azok is felnőtt emberek,és van szájuk is...itt kezdődik a dolog."
Na ez az első értelmes gondolat eddig. Csak az a baj, hogy a néni kb 140 centi volt, a fruska meg vagy 170, hiába próbált felfele nézni, az ő háta már nem hajlik arrafelé, meg egy 80 év körüli embernek már nincs olyan erélyes hangja, hogy túlkiabálja a 2 lányt. De már akkor sejtettem hogy ez lesz belőle, mikor az előző felszállónál úgy próbáltak elslisszogni mellette, ő meg vágta a fejeket, hogy a táskáját arrébb nyomták.
"Ha mások előtt leégeted,akkor sokkal valószínűbb,hogy arrébb áll,mert érzi,hogy jogos a mondandód,és könnyen lehet,hogy attól is tart,hogy többen is a pártodra állnak. "
Na hát te sem pesti vagy, az biztos. Nagyon naiv gondolat, hogy ma egy városi fiatalban te szégyenérzetet tudsz kelteni, amikor gátlástalanul rakosgatják fel a kihívó ruhás alkoholizáló képeket közösségi oldalakra. Minél jobban támadásban érzi magát, annál undokabb lesz. Most jövök rá, hogy szerintem itt a válaszolók nagy részének fogalma sincs arról, hogy milyenek a pesti emberek, vagy a mai fiatalok. De ahogy látom többségük pont azokhoz tartozik, akik csak felhördülni tudnak, meg vádaskodni, de megmozdulni lusták.
De tudom miért csináljátok ezt. Mert ti is féltek mindentől, főképp attól hogy beismerjétek, hogy ti sem vagytok különbek, ti is figyelmetlenek vagytok és arrogánsak, meg álszentek.
Ez most nem konkrétan ellened vád, hanem úgy általában a nagyvárosi emberekre jellemző. Itt mindenki inkább kussol, meg ítélkezik, csak az a kép legyen róla, hogy ő jobb.
Most már értem, miért viselkedtek így az emberek. Remélem a következő nemzedék kap majd nevelést, és nem fogok oda jutni, hogy engem ugatnak majd le, ha felkarok szállni a buszra, vagy be akarok menni a postába... Mert nem először látom ezt is, hogy az ürge ott telefonál a bejáratnál, a másik lotyó telefonál a boltban sorbaállás meg fizetés közben, és még én vagyok bunkó, ha nem tűröm el.
1. Nem sértegettelek.
2. Nem azért ugattak le, mert nem tűrted, hanem mert verekedtél. (pofozkodtál)
Gyanítom, hogy támogató válaszokat szerettél volna kapni és éppen az ellenkezője történt. Egyetlen véleményt sem fogadsz el, de ha azt kaptad volna, hogy bizony milyen jól csináltad, igazad volt, azt gond nélkül elhinnéd. Ha idegenektől nem fogadsz el a tiedtől eltérő álláspontot, akkor beszéld meg a dolgot egy olyannal, akire te is felnézel és adsz a véleményére.
Persze csak, ha létezik ilyen.
"Na hát te sem pesti vagy, az biztos."
De az vagyok:)
Naiv? Az lehet.
"Azt senki nem mondja, hogy tűrd el, csak a bunkóságra ne bunkóság és tettlegesség legyen a válaszod, ennyi lenne az elvárás egy kulturált emberrel szemben."
Jó, ezt már 100x elhangzott, de akkor mit kellett volna tennem? Adott egy néni, aki nem fér el, meg egy flegma lotyó, akinek mondhatsz bármit. Hogy lehet ezt akkor megoldani gyorsan és kulturáltan?
"Gyanítom, hogy támogató válaszokat szerettél volna kapni és éppen az ellenkezője történt. "
Rosszul gyanítod, kíváncsi voltam, milyen gondolkodásuk van azoknak, akik ellenzik. Leginkább azt látom, hogy semmilyen, mert életszerű alternatívát senki se tud mondani. Azt esetleg elfogadom, hogy arrébb lököm, felsegítem a nénit, de ez is erőszak, és akkor tegyek úgy, mintha süket lennék, miközben a másik szitkozódik? Ezt komolyan gondoljátok?
"vedd már észre hogy kvára nincs igazad :) nem tudom mit akarsz itt bizonygatni, tuti kicsi a farkad :S ciki :("
Te sem lehetsz több 15 évesnél, rád is férne egy nevelés...
2 gondolat futott át az agyamon a történetet olvasva:
1. Te egy általános sulis vagy középsulis srác vagy és ezt az egészet kitaláltad, mert nagyon nem csíped (egyenesen utálod) az ilyen csajokat, mert esélyed sincs náluk és legszívesebben ezt tetted volna, mikor a metrón csücsültél és láttad azt a lányt a csicseregni a barátnőjével.
Ezt tartom valószínűbbnek.
2. ha a történet esetlegesen igaz lenne, akkor szerintem ezek a típusú lányok voltak sulis korodban az álmaid, de mivel sosem kaphattad meg őket és keresztülnéztek rajtad, így próbálod megtorolni a régi sérelmeket, amit elszenvedtél tőlük. Ez elég beteg elmére vall.
A történetből egyértelműen kiderül, hogy a célod az egésszel a pofozkodás volt, provokáltad a lányt, hogy beszóljon neked.
A történet valóságossága 1-2 sebből vérzik. Először azt írtad, hogy a pofon után a lány elkezdett sipítozni, pár sorral lejjebb meg azt, hogy makogott és duzzogott magában. Most akkor melyik? A srác aki odament pattogni és látta, hogy van egy kis súlykülönbség köztetek... Szerinted mielőtt odament, nem vette észre? Furcsállom azt is, hogy egyvalaki ment oda. Ha ilyen megtörténne valóban, akkor lerugdosnának az emberek közösen a következő megállónál valószínűleg.
A kérdéseidre válaszolva: a lány semmi olyat nem tett, amiért ne lehetne őt nőnek nevezni. Annyit mondott neked (amiben semmi tiszteletlenséget nem látok), hogy van még ott hely a felszálláshoz, mire te hozzáfantáziáltad a flegmaságot. Tehát ő semmi csúnyát nem mondott, te meg erre rögtön azzal jöttél, hogy ha nem csinálja amit mondasz, kap egy taslit. Összegezve téged nem lehet férfinak nevezni.
Hablatyolsz itt tiszteletről mindenfélét, miközben te nem tartottad tiszteletben azt, hogy a lány a gyengébb és ha megütöd, ő nem fogja tudni megvédeni magát. Azt is írtad, hogy a férfiak sem mernek ujjat húzni veled. Így még szánalmasabb, hogy egy nőn fitogtatod az erődet. Ebben a szituációban legfeljebb szóval intézhetted volna el a dolgot, de ahhoz sajnos túl kevés vagy fejben.
Diplomát pedig vásárolni is lehet, úgyhogy ezzel elő sem kellett volna hozakodnod.
Végülis szerintem az 1. gondolatom a valós, mert értelmes ember ilyet nem tesz, max egy kis nyomi agyában fordul meg az ilyesmi, akivel senki se foglalkozik és csak provokálni akarja a népet, mert jobb elfoglaltsága nincsen. Ez abból is látszik, hogy mindenkinek minden egyes sorára válaszolsz, mert annyira élvezed, hogy végre foglalkoznak veled. Amúgy meg egy kis cickány gyerek vagy szerintem. Ezt abból gondolom, hogy többször említed a súlyod teljesen feleslegesen.
Hát ajánlom, hogy ne találkozzunk...igen meglepődnél azt hiszem. Sajnos kifogtam már egy ilyen marhát, hát nem igen örült neki. :D
Nem elég, hogy ok nélkül ütsz mást, igen nagyra tartod magad. Ne feledd, ahogy Te bánsz másokkal, ők is úgy bánnak veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!