Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nehezebb időszakon vagyunk...

Nehezebb időszakon vagyunk túl amikor nagyon ügyesen kezeltem a pénzt, most, hogy először volt több pénz nálam sajnos felesleges dolgokra költöttem, haragszom is magamra, voltatok már így ti is?

Figyelt kérdés

A családi kasszát évek óta én kezelem,mert nagyon jól terveztem idáig ,sosem volt problémánk a szolgáltatókkal,vagy a hitelünk törlesztésével (jövő év elején lejár és felszabadul 65.000 ft havonta ) ,a férjem munkanélküli volt fél évig nagyon nehéz volt beosztanom így a pénzt,pedig én is teljes munkaidőben dolgozom,pár hónapja külföldön dolgozik,mert egyszerűen nem mutatkozott más megoldás a helyzetünkre.

Annak ellenére,hogy az anyagi biztonságunk miatt a spórolás,félretevés lenne a reális amint először volt nálam több pénz amit félretehettem volna én pár nap alatt elköltöttem egy vagyont ,legalábbis nekünk pár hónapja még annak számított volna , mindenféle nélkülözhető luxusdolgokra költöttem-gyerekeknek ruhákat ,téli lábbeliket vettem pedig vannak bőven ruháik ,de én most nagyon extrákat vettem nekik

:-/ ,vettem magamnak is ruhákat ,igaz rám is fért,mert magamnak 1000 éve nem vettem semmit .

Feltöltöttem több hónapra az itthoni készeleteket attól tartván ,hogy ha ismét véletlenül megismétlődne az anyagilag szükös időszak legyen mindenünk (mosópor,öblítő,fagyasztót teletettem,tisztálkodási szereket is bőven vettem ).

Félek magamtól,hogy idáig én voltam az egyedüli józanul gondolkozó ,pénzbeosztó a családban és most már magamra sem tudok számítani ,mert összevásároltam mindenfélét pár nap alatt ami miatt nagyon lelkiismeretfurdalásom van most,nagyon mérges vagyok magamra.

Mit tanácsoltok nekem,hogy ne szórjam a pénzt ész nélkül,hogyan maradhatok józan mint amilyen eddig is voltam ?

2012. dec. 8. 11:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
írj bevásárló listát, és csak azt vedd ami azon van.
2012. dec. 8. 11:27
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
nem haszontalan dolgokat vettél, a tisztítszerek, rengeteg kaja mind eláll, és később nem kell rá költened, megéri gyerekeknek márkásabb cipőt venni mert az is tovább bírja és magadra is igenis költhetsz. Ebben semmi szégyellnivaló, nem tízezreket adtál ki egy masszázsra vagy egy szép órára. Nyugi, okos dolgokra költötted, most egy vagyonnak tűnt kiadni, de később amikor ki kéne adnod rá pénzt nem kell, mert már megvetted.
2012. dec. 8. 11:31
 3/22 A kérdező kommentje:

"megéri gyerekeknek márkásabb cipőt venni mert az is tovább bírja és magadra is igenis költhetsz."

Mielőtt az anyagi problémánk kezdődött volna mindig szép,jó minőségi ruhákat ,cipőket vettem a gyerekeknek (C&A ,Deichmann) de bizony amint az őszi,téli ruhatár frissítés bejött nagyon-nagyon hálás voltam a rokonságban az anyukáknak akik ingyen átadták a gyerekeik kinőtt ruhácskáit (rengeteget kaptunk nadrágokat,téli kabátokat,téli lábbeliket ),lábbelijét,mert nem tellett volna egyáltalán akkor ilyesmire ,tehát végülis ha nem is olyan nagyon extra ruhák,lábbelik,de volt mindenük bőven a gyerekeknek ,de én pedig mégis bevásároltam nekik teljesen új dolgokat úgy mint régen,pedig erre nem lett volna feltétlenül szükség ,de ez csak az én önzésem,hogy nagyon szépen szeretem őket járatni ,mert ebben nagy örömömet lelem,pedig ők olyan boldogok voltak az unokatesók kis ruháiban is ,sőt még jobban értékelték őket mint amiket újonnan kaptak most,csak néztek,hogy minek ez a rengeteg ruha ,téli lábbeli nekik...

Úgy érzem ,hogy semmiképpen nem volt reális,hogy egy teljesen új téli ruhatárat vettem nekik most,holott volt ruhájuk bőven,esetleg kiegészíthettem volna a ruhatárukat,de hogy mindenből újat venni...mindenesetre nem lesz gond ha több napig nem tudok mosni a munkám miatt,mert így rengeteg ruhájuk van és tudok rájuk bőven mit adni az oviban,bölcsiben.

2012. dec. 8. 11:43
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Megesik az ilyesmi, talán egy kicsit természetes is. Csak figyelj oda, hogy túlzásba azért ne vidd.
2012. dec. 8. 11:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, most megengedhetted magadnak, inkább örüljél annak. Legfeljebb nem mész napokig vásárolni és akkor csillapodik a lelkiismeretfurdalásod. Tudod a sok spórolásban is elfárad az ember, és néha neki esik a pénztárcának,amikor azt érzi, hogy most "talán" egy kicsit szabad.
2012. dec. 8. 11:55
 6/22 A kérdező kommentje:
Azon gondolkoztam,hogy elviszem a megmaradt itthoni pénzt édesanyámhoz,hogy jól zárja el és csak akkor adja oda ,ha nagyon meg tudom indokolni,hogy mire kell ,ezek után már félek magamtól,hogy kis pénzből szépen meg volt mindenünk nagy pénzből meg túlköltekeznék.
2012. dec. 8. 11:58
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

amikor először olvastam a kérdést, azt hittem, valami luxus dologra költöttél. Nem tettél semmi rosszat, azt vettél, ami otthonra kell. Amikor engem kirúgtak kétszer annyi kaját vásároltam, hogy legyen kaja. még 3 hónappal később is azt ettük, így tudom, hogy nem hülye dolgokra ment el. Azt amit most kajára ruhára költöttél, később nem kell megvenned, úgyhogy szerintem nem tettél semmi rosszat.

Meg ennyi "luxus" neked is jár!

2012. dec. 8. 12:03
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha Te úgy vagy nyugodt, akkor vidd el édesanyádhoz a pénzt, ez is egy megoldás.

Azért eszembe jutott, mennyire szomorú, hogy az ember egyszer-egyszer kicsit túllépi a saját maga által húzott szigorú költségvetési határt és máris lelkiismeret-furdalása van.

Olyan jól esik/esne a szívnek és a léleknek megvenni azokat a dolgokat, amelyek megszólítják, megtetszenek, persze nem ész nélkül, hanem módjával.

A múlt héten én is megvettem egy csizmát, mert a régi már leszakadt a lábamról. Cipőben mindig jót és minőségit veszek, szóval nem volt olcsó. Azóta is küzdök vele, hogy jól tettem-e.

2012. dec. 8. 12:04
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte csak aranyos volt a lelkiismeretfurdalásod, de ahogy többet írsz, már átváltasz paranoiásba.

Szerintem alapvetően olyan lehetsz, mint a diákok: csak akkor kezdenek el tanulni, mikor már záros határidőn belül vizsgáznak. Valószínűleg neked akkor megy a spórolás, ha úgymond indokolt.

Egy valamit tegyél meg: válaszd szét azokat a dolgokat, amik valóban hasznosak (elraktározott tartós fogyasztási cikkek) azoktól, amiknek valóban nem volt értelme(új ruhatár a gyerkőcöknek) Olyasmiért ne büntesd magad, aminek volt értelme. A növásben lévő gyerekek vadiúj ruhákat venni valóban nem volt értelmes cselekedet, de majd máskor nem csinálsz ilyet, ennyire egyszerű. Nehogymár magadtól félj... tartás kérdése az egész, felnőtt nő vagy, ne érezd azt, hogy rászorulsz az ilyen "elviszem anyuhoz a pénzt" badarságokra, mert akkor csak azt erősíted magadban, hogy valóban süti a zsebed a pénz.

20L

2012. dec. 8. 12:07
 10/22 anonim ***** válasza:
Mégis mennyit költöttél el? Amúgy szerintem nem haszontalan dolgok. Jó, ruha már nem kellett volna a gyerekeknek az tény, elrakhattad volna, de a többi, amit írtál azok hasznosak. Haszontalan lett volna: Üveg márkás piák, műkörmös, pedikűrös, szolárium, drága ruhák magadnak, cigi, lazac, kaviár. Na, ezek a haszontalan és luxus dolgok.
2012. dec. 8. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!