Kifogások a szabadidőm megvédésére a főnökömtől?
Főnököm most rákapott arra, hogy felhasználja a szabadidőmet (esték + hétvégék, számítógépes munka), hogy rázzam le? Ti milyen tuti kifogásokkal koptatnátok le?
A munkát meg lehetne oldani munkaidőben is, de egyszerűen képtelen normálisan megszervezni.
Köszi előre is mindenkinek, aki válaszol!
Beszélni nem lehet vele. Úgyis bepróbálkozna legközelebb is. De mit mondjak, milyen elfoglaltságom van? Mert például, hogy edzenem kell, és aerobikórára megyek, azt nem fogadja el, mert az lemondható. Arra gondoltam, összegyűjtök kb. 20 ilyen kifogást, és azokat váltogatom.
Pl.
- tüdőszűrésre sietek
- időponotom van szakorvoshoz (mert ugye azokat manapság hónapokra előre kell kérni, ezt lemondatni durva lenne)
- tesóm elé megyek a reptérre
Ilyen ötletek?
Nem értem, hogyan ér el téged? HA telefonon, akkor ne vedd fel és kész, esetleg tiltsd le a számát, amikor otthon vagy.
Mellékesen, az, hogy az adott elfoglaltságod lemondható - ahhoz SEMMI köze, hogy munkaidö UTÁN mit csinálsz, ha nem mondod le, akkor sem szólhat semmit.
De még ahhoz sincs köze, hogy MI AZ AZ elfoglalságod, ami miatt nem érsz rá, ez MAGÁNÜGYED!
Elviekben tényleg így kellene lennie...
Úgy néz ki a helyzet, hogy mielőtt elindul haza, vagy én elindulok már szól, hogy hívni fog, meg hogy mit kéne még megcsinálni "mindenképpen".
Azt hogy nem veszem neki fel a telefont, azt pedig néhányszor meg tudom tenni, de mindig feltűnő. Azért gondoltam néhány profi kifogásra, mert úgy nincs közvetlen konfrontáció, és nem kell hozzá a megértése/ jóváhagyása, ha orvoshoz kell mennem stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!