Szerintetek ha építőmérnöki végzettségem lesz elég szabadidőm? Az építőmérnöki munka olyan nehéz mint az egyetem? Pl magas szintű elvont matek, mechanika hidrológia stb. Milyenek a fizetési és elhelyezkedési lehetőségek?
Építőmérnökként a mechanika, statika, tartószerkezetek, egyebek nagyon fognak kelleni igen. Magas szinten! Hiába van már mindenre program, neked ránézésre meg kell mondanod valamiről, hogy jó lesz-e vagy esetleg hibás a program számítása (esetleg az általad betáplált adatok miatt).
Nyilván felelősséggel jár, ha tervezel egy épületet és az két hét múlva összedől, akkor az x ember halála miatt bizony téged fognak elővenni és keményen megdorgálni.
Újoncként nehéz, de szerintem minden más szakmával is így van az ember. Ha kellő gyakorlat van és bizonyos dolgok már csuklóból jönnek, akkor szerintem a dolgok ezen része már átértékelődik.
Fizetés elhelyezkedés abszolút attól függ, hogy milyen szakirányon végzett az ember. A szerkezetépítőkről tudom, hogy nehezen találnak melót, az infrastruktúrások valamivel könnyebben, de 120-140 ezres kezdő fizetésnél nem igen kell átlagban jobbról álmodni. (ezek inkább vidéki nagyvárosokból származó infók)
A munkaidő szintén abszolút változó, azért egy mérnök sem dolgozik non stop, nem kell aggódni.
Egyébként nálunk az volt az első, amit megtanítottak, hogy minél egyszerűbben gondolkozzunk, minden mérnök megvan az alapműveletekkel való számolásokkal, ha bonyolítani kell, akkor inkább matematikussal dolgoznak.
A matektanárom is megmondta anno, hogy csak azért van ilyen szintű matek, hogy tornáztassuk az agyunkat, az életben úgysem használjuk majd a bonyolultabb összefüggéseket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!