Miért kell mások dolgába beleszólni?
Elöttem a benzinkútnál egy csávó rosz rendszámra kért autópályamatricát, és eltelt egy év mire kijavították neki az elütést. Majdnem mondtam neki hogy legközelebb vegyen SMS-el, kényelmesebb is. Nem azért mert bele akartam szólni, hanem azért mert segíteni akartam neki, én is örülnék neki ha kapok egy jó tippet, akárkitöl, ez az oldal is erről szól. Nem ismerjük egymást, mégis a legtöbben segítünk egymásnak. Ennek is akkor mi értelme?
A példára amit mondtál meg annyit hogy a babákkal mindenki gügyög mert elvileg hú de aranyosak. Az öreg nénikékről meg annyit hogy nincs szociális kapcsolatuk, ilyenkor már mindenkihez próbál beszélni, mert attól érzi hogy vannak körülötte emberek.
Ami meg téged illet kedves kérdező, mintapéldája vagy a nagyvárosi közönynek.
Szerintem az ilyesmi simán belefér, és elég sivár lenne az életünk, ha ismeretlenül egy mukkot sem szólhatnánk egymáshoz "csak úgy" az utcán, akár egy dicsérő szót, akár egy aprócska segítséget adva a másiknak... A mediterrán országokban (pl. Spanyolország, Olaszország, Görögország) nem számít illetlennek, ha egy csinos nőt megdicsérnek az utcán ismeretlenül, vagy mellédülnek a buszon, mikor van egy csomó hely, és netán még beszélnek is hozzád...
... de azért valamennyire azt is meg lehet érteni, amit te érzel, hogy "miért kell mások dolgába beleszólni", de szerintem az tök más, mint amiket az előbb említettem. Az például teljesen elfogadható, ha az öreg néni azt mondja, "milyen szép fia van", de az meg engem is idegesítene, ha pl. bele akarna szólni, hogyan neveljem. Ha mondjuk sírna a gyerek a boltban, mert nem akarok neki csokit venni, és azt mondaná a néni: "hát miért ilyen szívtelen, vegyen már annak a gyereknek egy csokit, ha annyira szeretné, legalább nem ordítana...", mert tényleg vannak ilyenek is, és ez valóban bosszantó.
Tehát nem kéne összekeverni, hogy mi az "egymáshoz szólni" és mi az "egymás dolgába beleszólni".
Én személy szerint falnak megyek az öreg nyanyáktol akik mindenfélét hadoválnak nekem a buszon/metrón/villamoson/utcán. Tényleg nem fogják fel, hogy le se sz*rom őket? Nem értem miért kezdenek
papolni... Van nekem is elég bajom vagy épp mással beszélek akkor minek szól be? :S
Volt, hogy beszélgettem metrón bnőmmel és egy nő beszól nekem, hogy "ilyen szép szemeket kár eltakarni". Mi köze van neki az én hajviseletemhez(frufrum van)?? Meg elmeséli az életét...Kiaf*om kiváncsi rá? Van jobb dolgom is.
Nagyvárosi közöny vagy nem, engem nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!