Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért olyan emberek mennek a...

Miért olyan emberek mennek a családsegítőbe dolgozni, akik szeretnek beleszólni mások életébe, miért nem olyanok inkább akik segíteni szeretnek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 9. 08:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Ohh, hát az én anyósom a szociális osztályon dolgozik, és nem beszél,nem veszi emberszámba az olyan embereket,akik nem felelnek meg az elvárásainak...(külső tényezők alapján ítélkezik)
2010. aug. 9. 09:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert a "segítségnek" mindig van valamilyen mozgatórugója. Kinek ezt, kinek azt jelenti. Más áll a háttérben, és más a motiváció.

A segítő szakmáknál sokszorosan fennáll a kiégés lehetősége.

Ezért rendszeresen részt kell venniük csoport-terápiákon,

ahol a felgyülemlett feszültségeket, problémákat átbeszélik.

Végül: itt is csak emberek dolgoznak.

2010. aug. 9. 09:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Egyik ismerősöm aki szocmunkás, meg már szocpolos is, azt mondta azért hagyta ott,mert nem érezte magát feljogosítva arra, hogy beleszóljon mások életébe.

Az az ismerősöm aki meg baráti bizalmas beszélgetésekhez is pletykás, már valami részlegnek a vezetője lett.

2010. aug. 9. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én pl. gondolkodtam rajta, hogy majd szeretnék ott dolgozni, de letettem róla, mert kb. tudom milyen emberek dolgoznak ott, és nincs kedvem ilyenek között dolgozni.

A másik meg az, hogy hiába van meg valakiben a jószándék, ha napról napra bunkó embereken kell segítenie, akik inkább kötekedésnek veszik a munkáját, nem segítségnek. Mondom ezt úgy, hogy én szociális munkás szeretnék lenni, plusz családi okok miatt én is megfordultam már párszor a családsegítőben. Én hiába megyek oda úgy, hogy kedves és udvarias vagyok, ha az előttem lévő már felidegelte az ott dolgozókat.

2010. aug. 9. 09:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Az nem mentség, hogy azért vagy ingerült valakivel, mert egy előtted lévő felidegesítette, és lehet pont a kliensnek vagy mi a jó kifejezés, volt igaza.

Nálunk az egyik szocmunkásnak, rendesen foga sem volt, de úgy kellett vele embereknek beszélni. Gusztustalan.

2010. aug. 9. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Értem én , hogy nem mentség, na ná hogy értem, hiszen rajtam csattant utána az ostor, csak azt mondtam, hogy többek közt ez lehet az oka. Mondjuk azt nem mondanám, hogy az előttem lévő azért volt bunkó, mert neki volt igaza, egyszerűen csak tényleg nagyon tapló módon viselkedett.

Természetesen aki arra adja a fejét, hogy emberekkel dolgozzon, annak az ilyeneket tudnia kéne kezelni, de hát nem robotok dolgoznak ott (sem). Marhára utálok amúgy bemenni a családsegítőbe, mert még arra sem méltatnak sokszor, hogy visszaköszönjenek, csak elém löknek egy köteg papírt, és ha segítséget kérek a kitöltéshez, általában még ők vannak megsértődve. Attól függetlenül, hogy tudom mi az oka a viselkedésüknek, még én is azt mondom, hogy ezt nagyon nem így kéne csinálni.

2010. aug. 9. 10:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azert van ott sok ilyen ember, mert az ilyen emberek szeretnek masokon uralkodni, szeretik erezni, hogy mas naluk gyengebb, elesettebb, igy nyugtazzak magukban, hogy ok jobbak. Azert valasztanak ilyen szakmat, mert ebben ezt kielhetik. Amugy en a vedonokon vettem eszre, hogy 90% nem ert semmit a szakmajahoz, csak hulyesegeket beszel, es az egesz elete masok leoltasarol szol.
2010. aug. 9. 15:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Védőnők a másik :D láttam kismamafórumon, hogy hogyan próbálják kivédeni, megúszni, vagy elviselhetőbbé tenni azt, mikor a védőnő kijön osztani az észt. Az is szép, ha egy 3 gyermekes anyukának magyaráz egy 23 éves egyedülálló gyermektelen nő a gyermeknevelésről. :D
2010. aug. 9. 15:10
 9/9 anonim ***** válasza:
En is ezt tapasztaltam. Mikor a babam kicsi volt, kijott a vedono, beszelt mindig vagy 2 orat - minden heten jott honapokig, de a gyereket meg sem nezte. Mikor epp akkor jott, mikor aludt, amint felsirt, elment. A gyerek szoba se kerult, mindig csak valamivel szekalt, okoskodott, mindenki utalja. A korhazban sem normalisabbak a vedonok...az, hogy segitenenek, epp jol jonne, de ehelyett csak szemetkednek a frissen szult nokkel.
2010. aug. 9. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!