Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért kell beleszólni más...

Miért kell beleszólni más dolgába?

Figyelt kérdés
Engem nagyon irritál, ha beleszólnak oylan dolgokban egyesek, amihez semmi közök. Főleg, ha ezt a hátam mögött teszik. Undorító dolog. Miért kell ezt csinálni?
2011. okt. 26. 15:09
 1/6 anonim válasza:

Bocs, most nem főképpen a kérdésedre fogok válaszolni, hanem inkább a témára. A kérdésedre válaszolva: sok ember ilyen, beleszól más dolgába, mert így nevelték őket vagy így látták másoktól, ez a szokás a baráti körben, nincs jobb dolguk vagy egyszerűen rosszindulatúak valakira és ezért az ő dolgaival babrálnak.

Azonban nem ez az amire neked kell figyelned, hanem a te hozzáállásodra. Ne engedd, hogy megzavarjanak ezek a dolgok, mert az élet tele van ilyenekkel. Olyan helyzetek és történések ezek, amelyek kétféleképpen hathatnak rád: vagy úgymond megugrod ezeket és tovább folytatod az utadat, vagy pedig beléjük fogsz botlani újra és újra és újra, pont mint egy figyelmetlen versenyló, aki nem tanul a hibáiból.

Ne kövesd el azt a hibát, hogy mások pletykái, megítélései és feltételezései szerint élsz. Ne engedd, hogy ezek befolyásoljanak téged, mert ez olyan hiba, amelyet mások váltanak ki, de csak te vagy felelős érte, mivel rossz hozzáállásod van és befolyásolható vagy ezért. Aki pedig befolyásolható az ritkán képes a céljaira összpontosítani és ezért nem is éri azt el az életben, amit szeretne.

Változtass hozzáállást, mert másokat úgysem tudsz megváltoztatni. De hogyha neked jó a hozzáállásod, akkor mások már nem számítanak :-)

Szép létet, sok sikert !

2011. okt. 26. 15:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igazad van. Általában túlteszem magam ezeken a dolgokon, csak ha egy barátomnak hitt személy tesz ilyet, akkor nehezebb.
2011. okt. 26. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
ha a barátod, akkor ülj le vele és tedd fel neki ugyanezt a kérdést. ha nem változik, akkor nem a barátod.
2011. okt. 31. 06:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem aki beleszól más dolgába annak vágjuk le a kezét!!!Vagy csak a kisújját!! :)
2011. okt. 31. 09:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Engem is rodadtul idegesít, legtöbbször szó nélkül hagyom. Ha meg megmagyarázom, akkor még én vagyok a hülye csak mert nem az ő felfogásuk vagy értékrendjük szerint cselekszem.

Mindenki egy szemüvegen keresztül át látja a világot, hiába tekintünk ugyanarra a dologra, mindenkinek ezek a dolgok mást jelentenek.

Vagy észreveszi magát az ilyen vagy nem (ha csökött az illető akkor kár vitázni vele)....

Az ilyenek vagy unatkoznak (ha elégedett lenne magával valaki az tuti hogy nem szekálna és nem is adna tanácsot amíg nem kérem) vagy csak piszkálódni akarnak.

2013. júl. 27. 23:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Legjobban ez zavar:

Nem akarok beleszólni, DE... Ha nem akar beleszólni akkor minek a DE? Utána általában olyan félmondat következik ami tuti kiakaszt :))

2013. aug. 3. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!