Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Volt már alkalom, hogy beszélt...

Volt már alkalom, hogy beszéltél egy igazi sznobbal? Ez miben nyilvánult meg?

Figyelt kérdés
2011. nov. 21. 16:19
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
az exem :) ha valaki viceroy-t szívott, vagy keverve itta a whiskyt, akkor az már proli volt, és meg is szólta. nem szólta le a kínait, de csak márkás ruhákat hordott, és nem volt hajlandó enni a CBA-s ketchup-ból csak a Globus vagy Univer márkából. ha nem volt nálunk rendes üdítő hozott magával, és nem engedte hogy pálinkát igyak a barátnőimmel, mert az is proli dolog egy lánytól. és minden elektronikai cucca apple volt, csak a miheztartás végett. na, ő tényleg az volt, bár ezek ellenére nagyon közvetlen pasas, nagyon népszerű volt ebben a városkában.
2011. nov. 29. 00:25
 22/42 anonim ***** válasza:
52%

2121-nek. Te tulajdonképen összekevered a dolgokat. Az nem sznobizmus ha valaki Globusz vagy Univer TERMÉKET VÁSÁRÓL, HANEM JÓ HAZAFI, MERT A MAGYAR IPART TÁMOGATJA. AZ sem sznobizmus ha egy lány nem iszik pálinkát, főleg egy felhajtásra (kettőre illik), mert mindig is voltak női italok. Ezek a likőrök,koktélok pl. Örülj annak, hogy jól nevelt, vagy születetten illedelmes lány a barátnőd, és talán Neked sem ártana odafigyelni magadra ezek szerint.

üdv. V....X

2011. nov. 29. 07:47
 23/42 A kérdező kommentje:
Az egy dolog, utolsó, hogy vki jól nevelt, de ha beleszól más dolgába ("nekem sem engedte"), vagy ha nem azért vásárol Univert, mert magyar, vagy mert annak szereti az ízét, hanem mert jó márka, akkor az fölösleges pénzköltés és sznobizmus szerintem. persze, vannak női italok, de ha nekem pl. nem ízlik, akkor nem fogok inni csak azért, mert úgy illik, helyette iszom mást, ami illik.
2011. nov. 29. 16:50
 24/42 A kérdező kommentje:
*mást, ami izlik. bocsánat.
2011. nov. 29. 16:51
 25/42 A kérdező kommentje:

ja, és kérem azokat, akik definiálják a sznobságot, hogy a kérdésre válaszoljanak. Személyes élményre, vagy véleméynre voltma kíváncsi, bár utóbbit azért mindenki adott.

Erre a válaszra gondolok pl.:

"onnan lehet felismerni, hogy elkezd dumálni a saját dolgairól, és előad mindenféle státusszimbólumokat (hogy ő hol vásárol, hogy ő hova jár szórakozni, hogy neki milyen befolyásos ismerősei vannak, hogy milyen elit iskolázott), aminek mind az a lényege, hogy neki van, neked meg nincs. Én úgy definiálnám a sznobot, hogy majmolja az elitizmus szimbólumait, azért, hogy nemesen különbnek érezze magát a másiknál. Egyébként modorosan lejtenek, játsszák a bölcs hallgatag fölül állót, vagy harsányan szerepelnek. A sznobok egyébként tényleges elit társaságában (pl. tudósok között stb) csúszómászóként viselkednek, behízelgően, és seggnyalóan."

2011. nov. 29. 16:54
 26/42 A kérdező kommentje:
de bevallom, nagyon informatív, és remekül összefoglalta a dolgot.
2011. nov. 29. 16:55
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Ti itt nem beszéltek igazi sznobokról az igazi sznobok nem ilyen alávalóak ahogy ti itt ezt beállítjátok az igazi sznob különleges figyelmet fordít magára és elvárja hogy a környezete is ezt tegye az igazi sznob meg van áldva a természetesnél kicsit nagyobb önbecsüléssel nem csinál mindenféle hülyeséget pl:pálinka ívás és gyakran persze kritizál másokat de joggal!
2011. nov. 30. 17:30
 28/42 A kérdező kommentje:
szerintem az ilyen ember kifinomult. a sznob az negatív
2011. nov. 30. 17:33
 29/42 anonim ***** válasza:
Nem hát már hogy lenne kifinomult az aki lenéz másokat ez neked kifinomultság?
2011. nov. 30. 19:12
 30/42 anonim ***** válasza:

hát jó, én azt hittem a defre vagy kíváncsi, de ha sztorik érdekelnek, akkor mondok azt is, mivel rettenetesen sok sznobot ismerek.

Például ismerek egy olyan arcot, aki

2011. dec. 4. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!