Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Volt már alkalom, hogy beszélt...

Volt már alkalom, hogy beszéltél egy igazi sznobbal? Ez miben nyilvánult meg?

Figyelt kérdés
2011. nov. 21. 16:19
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a mindenapjaimat sznobok kozott toltom. Nem szolnak hozzam, mert en szegenyebb vagyok naluk, es nem kovetem minden teren a divatot. Ha megis valamiert ugy hozza a helyzet, hogy beszelnunk kell, akkor a felsobbsegerzetuket villogtatjak.
2011. nov. 22. 22:01
 12/42 A kérdező kommentje:
Hát vannak érdekes történeteitek. Kár, hogy vannak yilen emberek.
2011. nov. 23. 00:49
 13/42 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az hogy valaki márkás cuccokat hord az még nem sznobság én se vagyok hajlandó mást felvenni!És az se sznobság ha valaki csak a saját körében társalog hagyjátok őket békén és ennyi! !Probléma megoldva!
2011. nov. 27. 11:23
 14/42 anonim válasza:
80%

Kedves előző!

A probléma nem az, hogy márkás cuccokat hordanak és megvan a maguk társasága. A baj az, hogy az igazi sznobok lenéznek és kibeszélnek mindenkit, aki nem olyan, mint ők, és ha szóba kell állniuk nem sznobokkal, vágják a pofákat.

2011. nov. 27. 11:40
 15/42 A kérdező kommentje:
Egyetértek az utolsóval.
2011. nov. 27. 11:59
 16/42 anonim ***** válasza:
49%

Hát bocsi de én úgy gondolom hogy lehet alapja annak hogy valakivel nem állnak szóba is én se állok szóba mindenkivel aki szembejön!

Az vagyok aki az előbb a márkás cuccokat és a társaságot feszegette!

2011. nov. 27. 12:25
 17/42 anonim ***** válasza:

Állandóan sok ember között töltöttem napjaimat,tehát van egy kis rátekintésem a témára, Én igazi sznobnak azokat az embereket tartom, akik valamikor nagy szegénységben éltek és amikor rájuk szakadt az ország pénze, mert jókor voltak jó helyen, most nem tudják méltósággal elviselni a pénzt.

Hihetetlen összegeket költenek valóban a hamísított márkás cuccokra, és még el is dicsekednek a saját hülyeségeikkel. Értelmes emberek számára ez nevetséges annyira, hogy én is csak jókat szórakozom rajtuk.Egyetlen bajom csak az, hogy hülye viselkedésük a Ti és az én pénzemből táplálkozik. Aki igazán jómódú, tehát régi jómódú családban nőtt fel az a legritkább esetben sznob. Neki természetes dolog a jómód, amit igyekszik is munkával megőrízni és nem a vagyon, hanem emberi érték szerint itél meg másokat. Nekem is vannak nagyon egyszerű körülmények között élő barátaim, de a közös szellemi szint évtizedek óta összetart minket. Kerüljétek a bazári viselkedésűeket, nevetségesek.Képzeljétek el milyen haláli fárasztó dolog egész nap pózolni és megjátszani magát, hogy nehogy pl. az orrát társaságban ne turkálja úgy mint otthon szokta V.....X

2011. nov. 27. 12:57
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
onnan lehet felismerni, hogy elkezd dumálni a saját dolgairól, és előad mindenféle státusszimbólumokat (hogy ő hol vásárol, hogy ő hova jár szórakozni, hogy neki milyen befolyásos ismerősei vannak, hogy milyen elit iskolázott), aminek mind az a lényege, hogy neki van, neked meg nincs. Én úgy definiálnám a sznobot, hogy majmolja az elitizmus szimbólumait, azért, hogy nemesen különbnek érezze magát a másiknál. Egyébként modorosan lejtenek, játsszák a bölcs hallgatag fölül állót, vagy harsányan szerepelnek. A sznobok egyébként tényleges elit társaságában (pl. tudósok között stb) csúszómászóként viselkednek, behízelgően, és seggnyalóan.
2011. nov. 28. 19:48
 19/42 anonim ***** válasza:
az előzőhöz még. A sznobizmus leginkább a butaságból ered.
2011. nov. 28. 19:49
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
az itt leírtakból megállapíthatjuk, hogy az emberek azt nevezik sznobnak, aki közvetlen környezetükben valamilyen felsőbbségtudattal elhatárolódik tőlük, és ezt az emberek sértőnek tartják. Szerintem ez elég gőgös magatartás.
2011. nov. 28. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!