Egy üzletben miért hagynak az emberek borravalót?
Mondjuk egy egyszemélyes, élelmiszerüzletben, ahova akár napi szinten jár az ember. Miért hagynak sokan 20-30, vagy akár 80-100 forint jattot? Azt értem, hogy egy étteremben, vendéglőben miért, de egy sima élelmiszer üzletben? Jelent ez valamit? Elégedettséget, vagy csak ne kelljen cipelni a fémet?
Mit jelent, ha ellenkező nemű a vevő és az eladó? Pl. ha egy nő rendszeresen 100 forintokat hagy ott az eladófiúnak, jelent az bármit, vagy csak nem szereti az aprót?:D
Akik hagytok, ti miért hagytok borravalót pl. egy vegyes kisboltban?
én azért, mert utálom, ha összegyűlik az apró a tárcámban, és nem tudom tőle összekapcsolni. nekik meg mindig kell apró, hogy vissza tudjanak adni. amíg rendszeresen jártam Budapestre, gyűjtöttem az aprót mert kellett a parkoláshoz, de most már nem járok, szóval inkább otthagyom.
29/n
"a kukásnak, takarítóknak stb miért nem adunk borravalót???"
a kukásoknak, ha van plusz zsák a kuka mellé, amit ugye nem lennének kötelesek elvinni, mindig készítek ki a kapura egy üveg jobb bort vagy bonbont.
takarítónőtől sem kérek vissza 200 ft-ot ha 4800-ra jön pl. ki a pénze. szállodai szobaasszonynak meg (ha elégedett vagyok) mindig hagyok a kisasztalon pénzt.
és hamár itt tartunk a pedagógus is kap, ha nem is éppen pénzt, de a szeretett tanárnéninek/bácsinak azért szoktak venni a szülők ajándékot (pl. névnapra, pedagógusnapra, évzáróra stb).
16:00
Pontosan ez az, amiert mindig hagyok ott aprot, mivel egyutterzek azzal, aki ott dolgozik, es valoban vannak kedvesebb eladok is, de nem tudni, hogy miert nem tanult tovabb, viszont ez mar nem tartozik ram! Nekem nem fog hianyozni az a 100 Ft, viszont neki mar lehet, hogy segitettem ezzel, es ez a lenyeg! Szerintem nagyon sokan szinten igy fognak ott hagyni borravalot, mivel megtehetik, es ez igy termeszetes is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!