Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Magyarországon a Télapó nem karácsonykor jön?

Figyelt kérdés
Nincs semmi bajom azzal, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, de szerintem a Télapó sokkal jobban ide illik a rénszarvasaival, a krampusszal, a manókkal :D mint a filmekben :) Am vallásos vagyok, katolikus .
2010. dec. 9. 20:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

ma 18:23

Te meg egyszerűen idióta barom! A Fény Ünnepe régi pogány ünnep, ami még a Római Birodalomból maradt vissza. De a germánok, a kelták is a Fény Ünnepét, a téli napfordulót, Télközép ünnepét ülték, ezek hol zsidó ünnepek? A Télközép ünnepe azt takarja, hogy ekkor leghosszabb az éj, és legrövidebb a nappal, de eztán a nappalok hosszabbodni fognak.

2010. dec. 10. 18:34
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

szerintem egyébként december 6-án a Mikulás jön.

és december 24-én jön a Télapó bizonyos helyekre. Két külön személy. És bár tagadják, de mit nem, ha a kommunizmusról van szó. A Mikulás a kommunisták idején lett Télapó, mintahogy a karácsony is akkoriban lett a szeretet ünnepe.

De egyébként Magyarországon mi meghittebb ünnepeket szeretünk, mint Amerikában például és a Jézuska pont ebbe illik bele. Ő magasztos, meghitt-szemben a Télapóval.

Persze abban igazad van, hogy a Télapó vidámabb és jobban illik egy vidám ünnephez. De Magyarországon az ünnepek nem ilyenek. Mondj egy ünnepet, amit ünneplünk. Dec 24-én is kiürülnek az utcák, már az is furcsa, ha valaki nem szűk családi körben tartja.

2010. dec. 10. 23:59
 13/16 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem a rénszarvasos amerikai giccs épphogy nem illik ide. :)

Tél apó természetesen illene( nem Mikulás), de akkor nem karácsonyt, hanem Télközép ünnepét kellene megülnünk :)

szerintem így sokkal jobb a leosztás :) Van egy ünnep a gyerekeknek az ajándékokért és egy a családnak. Dupla haszon :)

2010. dec. 13. 22:59
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

Igazából engem már az ajándék sem érdekel, csak legyünk együtt, és érezzük jól magunkat. (meg legyen tűzifa)

A mikulásünnepet szerettem mindig, olyan rejtélyes, és kedves szokás. Kitisztítod a cipődet, és az ablakba rakod. Az édességek meg afféle kárpótlás, ha egész évben nem édességre költöd a zsebpénzed. Vagy nincs is zsebpénzed. A karácsony más. Nekünk nincs szükségünk se Télapóra, se Jézuskára. A mi családunk karácsonyába a mi családunk tagjai férnek bele meg a fiúbarátok és leánybarátnék (Én, mint az egyetlen valamilyen vallás követője meg, magamnak, a magam szentélyében az ünneplés és vacsora után megtartom a Yule ünnepet).

Kisebb koromban sokszor gondolkodtam, hogy nálunk miért nincs kandalló? Hogy minálunk miért nem Halloween van? Miért nem mászik be bárki a kéményen - mint a farkas Piroska nagymamájának kéményébe. Még azon is elgondolkodtam, hogy nem mondunk se asztali áldást, se imát lefekvéskor. Aztán rájöttem, mert az amerikai filmek, amin felnőttem egy dolog. Egy részük még meg is van szépítve, és a valóság sem olyan. Ha Amerikában élnék, talán. Ha kis korom óta ott élnék. De nekem tetszik ez a december 6-a, és nem cserélném el semmiért.

2010. dec. 14. 09:25
 15/16 anonim válasza:
29%
Ezvan. A Magyarok mázlisak. Mi 2x kapunk ajit, ők meg 1x. És mi több csokit kapunk. Meg több virgácsot xD
2010. dec. 23. 20:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Duplán kétszer,mert nálunk névnap is van.
2021. dec. 12. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!