A fiataloknál miért divat ennyire a magázódás?
#20: Nem jól értesz. Nem is akarsz jól érteni, bár lehet, hogy nem fogalmaztam világosan.
Persze, hogy bunkózás kéretlenül tegezni. Írtam is, hogy nekem sem tetszik, ha engem csak úgy letegeznek, én sem tegezek idegeneket függetlenül a koruktól.
De nem csapok körülötte hisztit, nem háborodok fel vagy kérem ki magamnak, csak magamban elkönyvelem. Nem akkora probléma, hogy emiatt leálljak illemtanleckét adni a bolt közepén, vagy árulkodjak bárki főnökénél. Azt meghagyom a ráérő nyugdíjasoknak, akik élnek-halnak azért, hogy jól kioktassanak mindenkit :D
#22 Valóban nem az idegenek tegezése a legnagyobb probléma. De nem értem, miért baj, ha valaki szóváteszi a bunkóságot. Ezen az alapon nagyon kevés hibát tehetnénk szóvá.
A nagy magyar zsarnokságszakértőtől tudjuk, hogy"növeli, ki elfödi a bajt". Ismétlem, tudom, hogy nem ez a legnagyobb társadalmi probléma. De ezen az alapon azt se tegyük szóvá, amikor buszon, stb. mindenki ott marad az ajtóban, az üzletben a legkeskenyebb helyen áll meg, keresztbe fordított bevásárlókocsival? Fogadjuk el a még élő klasszikustól, hogy "így is jó"?
Sántít a példád. Ha megállsz az ajtóban, akadályozol másokat, nyilván ezt szükséges szóvá tenni. De a köszönés módja tényleg nem olyan sarkalatos pont, ami miatt érdemes balhét csapni.
De persze mindenki arra pazarolja az idejét és energiáját, amire akarja, ha neked ettől lesz jobb a napod, szólj rá mindenkire, aki neked nem tetsző módon viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!