Találkoztam egy magas beosztású személlyel. Először tegezett majd magázódásra váltott. Én nő vagyok ő férfi. Nálam pár évvel fiatalabb. (30-40között) Ez mit jelenthetett?
Figyelt kérdés
Egy bonyolult ügyet oldottam meg ezzel, de semleges téma volt. Én egy átlag senki vagyok amúgy.ápr. 21. 10:11
1/10 anonim válasza:
Tisztelet, intelligencia, neveltetés, és gondolom, hivatalos-és családi hagyomány is bejátszhatott.
3/10 A kérdező kommentje:
Utolsó. Nem mondtam olyan mondatot, hogy magázódás vagy tegeződés közt kellett volna választanom. Sehogy nem reagáltam igazából mert Itt vagyok-kal nyitottam elég laza vagyok.
Miután kényes volt a téma nem is akartam feszült hangulatot.
A messenger üzenetben meg hívásban még tegezett.
ápr. 21. 12:52
4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló.
Szóval annyira laza nem vagyok azért de igyekszem annak tűnni úgy csináltam mintha egy ismerősömmel beszélnék közben fényévek vannak köztünk. Én egy elszakadt átlagos vagyok ő meg egy kifogástalan megjelenésű magas rangú személy.
ápr. 21. 12:56
5/10 A kérdező kommentje:
* messenger üzenetekben
* "leszakadt"
autocorrect átírt.
ápr. 21. 12:59
6/10 anonim válasza:
4 Azért ne ess már hasra egy "magasrangú" személytől. Ugyan olyan ember mint bárki más.
7/10 anonim válasza:
Ebben a korban van az, amikor az emberek először bizonytalanodnak el, mit is kellene használni.
Még a zsigereiben van, hogy mindenkit tegez.
8/10 anonim válasza:
Lehet, hogy valamiért úgy látta rajtad, hogy nem örülsz a tegeződésnek. Ha jól értem, nem tegezted vissza egyértelműen, és ebből gondolhatta, hogy esetleg sértőnek tartod, hogy letegez, mint rangban alatta állót.
9/10 anonim válasza:
ez attól függ, hol tegez. ha egy olyan cégnél dolgoztok, ahol deklaráltan mindenki tegez mindenkit, kortól, nemtől, beosztástól függően, akkor nyilván oké. de, mondjuk, én ilyen céget még nem láttam. minden más esetben suttyóság letegezni a beosztottat, pláne, ha idősebb és férfiként nőt. A nőnek és az idősebbnek kell felkínálni ezt a lehetőséget, ebben az esetben mindkettő te vagy. Modortalanság volt.
10/10 anonim válasza:
9 vagyok: persze az ember nem nagyon ajánlgat tegeződést a felettesének, szóval igazából ezek nem tegezős viszonyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!