Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha szerelő vagy bárki idegen...

Ha szerelő vagy bárki idegen jön, illik kézfogással köszönteni?

Figyelt kérdés
Férfiként a covid óta én nem fogok kezet senkivel.
tegnapelőtt 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bemutatkoztok. Az elég.
tegnapelőtt 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Férfiként talán hozzátartozik az üdvözléshez, de valóban változhatott ez is a covid óta.

Én nő vagyok és nem szoktam kezet fogni, max. bemutatkozásnál, ha nagyon muszáj.

tegnapelőtt 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Alap, mint a bemutatkozás.
tegnapelőtt 11:14
 4/5 jpeacefuler ***** válasza:
79%
A férfinak férfit illik kézfogással köszönteni, fogadni, bemutatkozni. Szerintem.
tegnapelőtt 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

A covid óta változott. Akkoriban sokan csúnyán néztek arra, aki kezet nyújtott. Meg sokan még most is csúnyán néznek, főleg ebben az influenzás időben.

Ha valaki kezet nyújt, elfogadom, meg ha ugyanaz a szerelő jön többedszer, akkor esetleg én kezdeményezem. De akit először látok, és jó eséllyel soha többet, annál nem. Egy szerelőnél még a bemutatkozás se törvényszerű. Ő a szerelő, én meg a megrendelő, kész. De attól még beszélgethetünk barátságosan, meg megkínálhatom kávéval, üdítővel úgy is, hogy nem tudom a nevét, mert nem is érdekel.

Ha személyes ügyben keres valaki, vagy ismerősöm ismerőse, akkor persze kézfogás van. Gyakran üzleti ügyben is.

tegnap 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!