Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az északi népeknél miért...

Az északi népeknél miért ilyen erős a kirekesztés az idegenekkel szemben?

Figyelt kérdés

Nem nagyon tudnak oda bevándorlók beilleszkedni és emiatt bűnözésbe kötnek ki mivel nem csak, hogy szociálisan lehetetlen beilleszkedni de a rendszer is alapvetően megkülönbözteti a helyi északit a bevándorlótól.

Aztán meg csodálkoznak, hogy mentálisan betegek lesznek és bűnöznek.

Érdekes a délebbi országokban nincs ilyen szintű gond ahol engedik a külföldit is beilleszkedni és teljes rangú állampolgárként élni.

febr. 17. 12:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Amit a kérdésedben állítasz, az nem igaz.
febr. 17. 12:06
 2/11 A kérdező kommentje:

1

Rendben. Miért gondolod, hogy nem igaz?

febr. 17. 12:06
 3/11 Kólauborkával ***** válasza:
29%
Én pl.: japánban nem is szeretnék beilleszkedni. A különbség az, hogy nem megyek oda és panaszkodom, hogy de nehéz a beilleszkedés, mert nem szeretik az olyan listákat, mint én. Szerintem kb.: ennyi lehet az a bironyos kirekesztés, akit mondasz, csak ők pampognak is a mellé, hogy nem akarnak dolgozni…. (Igen, beszéltem pár migránssal és sokan nem is akarnak dolgozni)
febr. 17. 12:12
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Teteted a hülyét , itt Európában a cigányok a kirekesztettek áldozatok ugye ?
febr. 17. 12:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én pont az északnémetekkel jövök ki jobban, az északi tengernél, mint a déliekkel.

Még a többi német is azt mondja, hogy milyen bunkók, meg maguknakvalók, egy ismerősöm aki ott lakikhuszonéve, ő is csak azt mondja, hogy ott sosem lesz igazán otthon.

Talán igazán otthon én sem, de magyarországon sem voltam jobban otthon, leszámítva azokat az embereket, akikkel felnőttem.

Néha megyek dánokhoz, ők sem kirekesztőek, sőt számomra mármár zavaró, hogy milyen közvetlenek az emberek egymással.

febr. 17. 13:02
 6/11 A kérdező kommentje:

6

Szőke vagy, kék szemű esetleg?

Az mindenképpen előny.

febr. 17. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Maximum azokkal szemben akik nem akarnak beilleszkedni. Akik képesek alkalmazkodni a helyi szokásokhoz, betartják a helyi törvényeket, beszélik a helyi nyelvet (de legalábbis hajlandóságot mutatnak annak megtanulására), azokat szívesen fogadják.
febr. 17. 13:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7 barna vagy inkább seszínű a hajam, a szemem zöld, a vonásaim a származásom miatt talán kicsit észak-olaszosak, ami fiatalon még jellemzőbb volt, de átlag középeurópai vagyok.

Egyébként az echte németeknél sem jellemzőbb ez a szőke + kék szem, mint magyarországon.

A munkarőpiacon csak azt látom, hogy előnye van az arabos kinézetnek, velem és a hasonlókkal szemben.

Szóval hagyjuk a 80 évvel ezelőtt született előítéleteket.

febr. 17. 13:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Aki párhuzamos társadalomban, saját (szub)kultúrájában él a befogadó országban is, az menjen haza.

A skandináv kultúra megköveteli, hogy segítsenek, még, ha amúgy ki nem állhatják is az illetőt. Így maradtak fenn északon.

febr. 17. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Olaszországban élek, de sok időt töltök Skóciában, illetve a tavalyi év jelentős részét Izlandon töltöttem egy projekt miatt. Mindhárom országban ugyanazt tapasztaltam: azok illeszkednek be, akik tesznek érte. Akik beszélik a nyelvet, akik ismerik a kultúrát, akik nyitottak az ottani emberekre és a szokásokra, akik betartják a törvényeket. Aki ilyen alapvető dolgokra képtelen (pontosabban, nem hajlandó) azt teljesen jogosan nézik ki, pláne, hogy ezek az emberek sokszor nem tanulni vagy dolgozni mennek, hanem élősködni. Kihasználni az ottani emberek jóindulatát, aztán azzal meghálálni, hogy rombolnak és pusztítanak. Olaszországban (Firenzében élek, onnan van a tapasztalataim többsége) sem fog beilleszkedni egy olyan ember, aki a fent felsorolt dolgokat nem teszi meg. Huh, nem akarod te azt tudni, hogy mekkora megvetést érez a legtöbb olasz az arabok, az afrikaiak jelentős része és leginkább a cigányok felé. Az egyik kedvenc éttermem pincérété többször láttam, amint seprűvel ver egy cigányasszonyt, aki a környéken kéreget. :D

Aki szeretne teljes értékű állampolgár lenni, annak tennie is kell érte. (Kezdésnek nem kellene sehova illegálisan menni... )

25/N

tegnapelőtt 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!