Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miben mások a pesti emberek?

Miben mások a pesti emberek?

Figyelt kérdés

Egy vidéki városban élek, Pesttől viszonylag távol.

Középsulis vagyok, végzős.

Lesz egy sulis kirándulás ahova egy pesti iskolával együtt fogunk utazni.

Mióta ez kiderült, az osztályban állandóan mondják hogy jaj a pestiek olyan furák, meg hogy jaj ne pesti emberek.

Miért mondják ezt? Kíváncsi lennék. Nekem nincs semmi pesti ismerősöm.

Akik esetleg ott élnek vagy van ismerősük mi gondoltok, milyenek?

febr. 15. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

"Miért mondják ezt?"

Mert előítéletes suttyók.

Semmiben sem mások.

febr. 15. 23:58
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Semmiben nem mások.

Kb 40 évvel ezelőtt még talán igaz volt hogy mások mert több vidékinek volt tájszólása ami vicces lehetett egy pestinek.

Ma már nincs különbség.

febr. 16. 01:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez a szüleik meg nagyszüleik hülye berögződése. Te az interneten ugyanazokat a tartalmakat fogyasztod, mint a pesti kortársaid. Ugyanazoknál a multiknál vásároltok (Deichman, Decathlon, Rossmann, stb.) mint a pesti kortársaid. És mint írták, valószínűleg nem is tájszólással beszélsz.

Meg gondolom a te osztályodban is vannak nagyon különböző személyiségű emberek. Ugyanúgy a pesti osztályban is teljesen különböző személyiségű srácok meg lányok lesznek.

febr. 16. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"több vidékinek volt tájszólása ami vicces lehetett egy pestinek."

Ez fordítva is igaz

febr. 16. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Ugyanolyanok mint mások. Köztük is vannak normálisak meg idióták, ugyanúgy mint a vidékiek közt. Majd kiderül, hogy hogy jöttök ki velük, amikor találkoztok velük. De ne feszüljetek erre, hogy jajj miben lesznek mások, mert akkor előre beállítjátok magatokban hogy furák lesznek. Nem lesznek, ugyanolyan gyerekek mint ti
febr. 16. 19:08
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
Nekem összességében rossz tapasztalataim vannak a budapesti emberekkel. Sajnos 5 évig ott kellett élnem.
febr. 16. 19:35
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Többnyire sietnek, türelmetlenek. A nyugodtabb viselkedést sokszor már körülményesnek, rosszabb esetben idegesítőnek tartják.
tegnapelőtt 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7 én pesti vagyok és semmi bajom ha valaki nyugodtabb, én is az vagyok. Nem kell általánosítani, vidéken is vannak hirtelenebb személyiségű emberek
tegnapelőtt 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A szüleiktől hallják az ilyesmit.
ma 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!