Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Idén ünnepled a Halloweent?...

Idén ünnepled a Halloweent? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Én a barátnőimmel elmegyek édességet gyűjteni :DD

Ti?

14/L

2010. okt. 28. 15:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem válasz a kérdésre, hogy nem, mert nem magyar ünnepnek tartjuk. Nem értem, ebbe mért kell belekötni. Senki sem sértegette a kérdezőt, csak megindokolták miért nem ünneplik. Az meg, hogy ünnepeljük-e tudtommal a kérdés része.

Egyébként a karácsonnyal, húsvéttal úgy vagyok, hogy ezek azért már elég régi hagyománynak számítanak nálunk, teljesen mindegy, hogy eredetileg pogány ünnep, aztán keresztény lett, évszázadok óta megtartjuk, a hagyományaink közé tartozik. Ezzel ellentétben a halloween egy kelta eredetű angolszász ünnep, tehát _népi_ és valóban semmi köze a magyarokhoz. A keresztény ünnepek legalább annyiban kapcsolódnak, hogy Magyarország államvallása tudtommal keresztény, és az országunk többek között emiatt a keresztény kultúrkörbe tartozik. Tehát még mindig több közünk van hozzá, mint a halloweenhez, amihez konkrétan semmi.

2010. okt. 28. 18:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

En egyik unnepet sem tartom meg, szerencsere a csaladom is ugy fogja fel, hogy feleslegesek.

Nem vagyunk keresztenyek, tehat a karacsony, husvet, punkosd...stb. felesleges, szamunkra nem hordoz erteket.

Valentin-nap, Halloween, Thanksgiving szinten nem unnepeljuk, mert nem a mi unnepunk.

Anyak/apak/gyerek napok is feleslegesek, mert az ev minden napja melett, amikor kimuthatom, hogy halas vagyok mert tennem meg csak egy erre kituzott napon. Szuletesnap, nevnap ue. az elven felesleges.

De, ha vki jonne hozzam es cukorkat kerne, kulonben csinnyel fenyeget, ha nem adok, akkor- az elso sokk utan- biztosan adnek valamit, mert attol hogy mi nem unnepeljuk meg tiszteletben tartom masok hagyomanyait.

2010. okt. 29. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:
25%

Nem ünneplem, Egyáltalán mit ünnepelnek halloweenkor?

Előfordult hogy halloweenkor megnéztünk egy horrorfilmet a haveromnál de nem ünneplem.

2010. okt. 29. 20:20
 14/14 anonim ***** válasza:
93%
Ezt a "nemmagyarok" ünnepe baromságot hagyjátok már végre rá...A Nemzeti ünnepeken kívül hány magyar? Karácsonyt akkor mi a sz.rért ünnepled, az se magyar.
2010. okt. 29. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!