Miért nevezik a margarinos kenyeret vajasnak, amikor a margarin növényi, a vaj állati eredetű?
Figyelt kérdés
ápr. 22. 08:50
2/21 A kérdező kommentje:
De nem énnálam!
ápr. 22. 09:05
3/21 anonim válasza:
Az ilyent hívják bakafántoskodónak. :D
4/21 anonim válasza:
Én nem nevezem a margarinos kenyeret vajasnak.
Ha margarin van rá kenve, akkor az margarinos kenyér.
5/21 anonim válasza:
Sajnos már jónéhány generáció felnőtt úgy, hogy komolyan nem tudják, mi a különbség a kettő között.
6/21 anonim válasza:
Nekem két unokám van, mindkettőnél voltam ovis nyílt napon, mindkettőnél az óvónénik vajas kenyérnek titulálták a margarinos kenyeret.
7/21 anonim válasza:
Ha vki azt monja, h vajas kenyér, mindig visszakérdezek, h tényleg vajas? Általában margarinos szokott lenni a válasz... Dehát az nem vaj, hanem egy ipari hulladék, hogy merészelik forgalmazni élelmiszerként.
8/21 anonim válasza:
A Nutellát is megkérdezem, és nem veszem meg ha "mogyorókrém".
9/21 Senior Séf válasza:
Amiért a láncfűrész sokaknak még most is Stihl-fűrész,meg a sarokcsiszoló Flex.
10/21 anonim válasza:
A margarin vajkrémnek minősül és ősrégen franciáknál egészségesebb vaj-alternatívaként indult faggyúval, ezért köznyelvben így maradt meg. Mivel vajkrém, ezért nem teljesen hibás. De én vajkrémes kenyeret mondok.
7: Ez egy óriási idióta, elmúlt, téves városi legenda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!