Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alultáplált lennék? Lehet...

Alultáplált lennék? Lehet bajom abból, ha gyakorlatilag kenyeren, vizen és margarinon élek? Jelenleg nem engedhetek meg mást magamnak.

Figyelt kérdés
19 éves vagyok. Egyedül élek, magamat tartom el. Az egyetem mellett dolgozok, de csakis magamra számíthatok. Nagyon kevés pénzböl kell megoldanom, hogy kijöjjek és ezért a kaját is nagyon le kellett redukálnom. Multivitamint szedek (Dm sajátmárkája) de mégis aggódom magam miatt. 168 cm vagyok és 44 kiló. Eszek "rendesen", csak hát egyoldalúan. Nem fogytam hirtelen, mindig is vékony voltam, csak az utolsó évben szaladt le rólam 3 kiló.
2014. febr. 25. 22:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
kollégium?
2014. febr. 25. 22:29
 2/13 anonim ***** válasza:

De, megengedhetsz mást. Nem hiszem, hogy a margarinos kenyér olcsóbb, mint pl. a káposzta rizzsel. Viszont sokkal rosszabb. Nem mintha az általam említett kiegyensúlyozott lenne, de valamivel jobb. S mennyiből kell kijönnöd, hogy pl. napi egy tojás se férjen be? Én tuti belepasszíroznám, mert nekem alap, de persze csinálhatod máshogyan is.

Brutális tápanyaghiányod lesz így. Ha kevés jut ételre, különösen meg kell nézned, mire költöd. Ne ezekre.

2014. febr. 25. 22:30
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
A fehérlisztből készült kenyér meg a margarin nem minősíthető tápláléknak. A DM-es multivitamin pedig nem minősíthető vitaminnak. Ezek helyett inkább vásárolj a piacon friss zöldségeket, halat, csirkét, főzzél magadnak levest.
2014. febr. 25. 22:34
 4/13 anonim válasza:
100%

Szia!

Igen, lehet bajod! Ez nagyon veszélyes! Mindenképpen szükséged lenne valódi ételekre, mert a fehér kenyér és margarin tényleg nem az. Sztem az alma nem túl drága ilyenkor, + én reggelire zabkását szoktam enni, 500g 150-200 ft-ba kerül, és hb. 2 hétre elegendő. Csak vízzel kell megfőzni. Egyébként a dm-es vitaminok szerintem jók. Egyáltalán nem rosszabbak mint a gyógyszertárban kapható ismeretlen márkák.

2014. febr. 25. 22:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha saját magadra főzöl, és jól körülnézel a környéken, hogy hol-mi olcsóbb, jobban is kijöhetsz a pénzedből.
2014. febr. 25. 22:57
 6/13 anonim ***** válasza:
25%

Erre.. a következőt tudom írni:

A világunkra jellemző az éhezés (mondjuk a világ felére, de a nyugati világban sem ismeretlen a minőségi éhezés, csak általában nem ilyen mértékben mint nálad, kérdező).

Na most, sokan egész életükben így élnek mert ilyen a rendszer, ennyit engedhetnek meg maguknak.

Én abszolút elvetem a mai társadalmi rendet, rendszert.. és az emberellenes világot illetve azokat az érdekcsoportokat akik miatt ilyen.

Te egy újabb áldozat vagy.. Ez van sajnos.

2014. febr. 25. 23:25
 7/13 anonim ***** válasza:
66%
Szociális támogatást próbálj igényelni, internetedet mondd le és margarin helyett próbálj állati zsírt venni.. néha egy kis belsőséget találhatsz olcsóbban, feldobná az étrendedet.
2014. febr. 25. 23:26
 8/13 anonim ***** válasza:
51%
Lidl-ös zabpehely fél kiló 200 ft. Vízzel felöntöd rá vágsz egy kis almát és kész is van. 1 Kiló kenyér kb 200-250 forint attól függ. Fél kg tésztát már találsz 200 forintért. MEgfőzéshez csak víz kell aztán tehetsz rá tejfölt ami megint csak 200 forint ami megfelel a margarin árának.
2014. febr. 25. 23:53
 9/13 anonim ***** válasza:
30%

Rizs + belsőségek + idényzöldség (vagyis éppen olcsó zöldség) amik a legolcsóbbak de tekinthetők még minőségi ételeknek.

- tejmentes

- gluténmentes

Viszont így eléggé össze lehet hozni a tápanyagokat, akár multivitamin nélkül. Vitaminból érdemes ráállni a c+d-vitaminra multi helyett. Többet érhet..

2014. febr. 25. 23:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! A krumplit szereted? Egy csomó dolgot lehet belőle csinálni. És tényleg jobb a zsír, mint a margarin, mert nemcsak kenyérre tudod kenni, hanem főzéshez is fel tudod használni. A rizs, zabpehely mellett simán éhen halsz, finom meg egészséges, de nem laktat...

Amikor van pénzed, próbálj meg tejterméket és gyümölcsöt venni, még ha csak egy-egy darabot is. De kell a szervezetnek.

Ezt úgy írom, hogy én is nagyon csóró vagyok és a saját bőrömön tapasztaltam. Ha gondolod, írhatsz privit!

2014. febr. 26. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!