Kisfiam 9 hónapos, már adok neki margarinos kenyeret. Van olyan sonka, amit tehetnék rá?
Figyelt kérdés
Egyszer itt olvastam, hogy a Délhús termékek milyen jók, 100% húsból vannak. Én viszont még nem találtam olyat, amiben ne lenne ízfokozó, emulgeálószer (vagy mi), meg ilyen-olyan cucc, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda, de tuti nincs benne a hozzátáplálási táblázatban. Na szóval szerintetek milyen sonkát lehetne a kenyérre tenni - ha lehet egyáltalán?2010. dec. 13. 10:21
1/5 anonim válasza:
Emulgeálószer mindenben van. A nátrium.glutamát is "ártalmatlan", most néztem meg a Délhús sonkát... A húsos pultnál kapható dolgokban ugyanez benne van, sőt, abban lehet más is, amiről nem tudunk.
A Délhús azért jó, mert tejfehérje és szója mentes és gluténmentes is egyben.
Nyugodtan adhatod a fiadnak, szeretni fogja!
De ha nagyon aggódsz, akkor készíts neki "húspástétomot", én is sokáig csináltam "vacsikrémnek" hívtuk, tulajdonképpen ugyanolyan dolgokat főztem össze, mint a főzelékekben, csak minimális vízzel turmixoltam, és így kenyérre kenhető.
(Pl. csirkemell+krumpli+zöldborsó, de tetszés szerint variálhatod)
2/5 anonim válasza:
Szia! Én sem adnék bolti felvágottat, de pl. az én 9 hós kisfiam kedvence a húskrémem amit a következőképpen készítek el: csirke vagy pulykamell megfőzve, turmixolva, jégkockatartóban lefagyasztva (főzelékekhez is). 1 kocka husi, 1 mokkáskanál (pici) Delma Light, pár levél pertezselyemzöld (összeaprítva). Ez a mennyiség egy közepes szelet kenyérre elég, lehet variálni más zöldfűszerrel is pl. snidling.
3/5 anonim válasza:
A lidl-ben lehet kapni csirke- és pulykamell sonka szeleteket, ami kizárólag húsból van, és nincsenek benne mű dolgok. Nagyon finom! Védőgázas csomagolása van, de most ha agyonütnek, sem jut eszembe a márkája. Azt tudom, hogy rá van írva, hogy német minőség. Sárga és zöld színű a csomagolása.
4/5 anonim válasza:
Megtaláltam, ez a lidlis sonka: [link]
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!!
2010. dec. 13. 14:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!