Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babának virsli, sonka?

10 hónapos babának virsli, sonka?

Figyelt kérdés

A védőnőnk szerint a 10 hós babámnak vegyek jó minőségű virslit, amiben hús is van és jó minőségű sonkát is lehet. Ezt nem nagyon értem... A sonka is tiszta páclé, sok vegyszer, "e" betűs cucc, a virsliről meg nem is beszéljünk, még ha jobb féle is. Manapság azt mondják, 2 éves korig védjük a babát az "e"-ktől.

Te mit szólsz ehhez? Csak túlreagálom?

(Egyébként tudok biovirslit venni, csupa hús, csak 1% szója és biosonkát is, de azért nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez nagyon kellene.)

2010. dec. 1. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Virslit mi is alig eszünk, de sonkát (Délhús, Delco) adok a 11 hónapos fiamnak, napi 1 szeletet vacsorára (zsölmével, sajttal, kefírrel).
2010. dec. 1. 13:59
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

sokan adnak a gyereküknek virslit, sonkát és egyéb felvágottakat, pudingokat, szörpöket, ivóléket stb., de én mondjuk a mai napig nem adok neki ilyeneket (2 éves múlt), mert szerintem semmilyen tápanyag nincs bennük, csak arra jók, hogy legyen valami a gyerekek hasában. Mi se nagyon esszük ezeket a dolgokat.

Inkább veszek neki rendes májat és csinálok neki én májkrémet vagy tonhalat eszünk kenyérrel, tojást, pirítós kenyeret, zöldségkrémeket stb.

2010. dec. 1. 13:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Virsli pl amiben nincs se szója, se tejszármazék az az Orsi retro virsli. Ráadásul az a régi békebeli virsli íze és illata van. Én azt adom a 11 hós kisfiamnak!
2010. dec. 1. 14:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is ezt szoktam, készítek májkrémet, tojáskrémet (a sárgájából) stb. és nem iszunk gyümölcslevet, műteát.

Bár 1 héten 1x egy kis babapudinggal mostanában szoktunk "vétkezni" :-)

2010. dec. 1. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Virslit én egy éves kora után adtam, sonkát talán picivel előbb.

2,5 éves a lányom, és az előző hozzászólóhoz képet full egészségtelenül etetem, mert kap kenőmájast, füstlit, krémtúrót, sőt joghurtot is...

2010. dec. 1. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell neki még virsli és sonka. Egye még a bébi kaját.eüs
2010. dec. 1. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baja nem lesz tőle! Te min nőttél fel?

Manapság túl van már ez lihegve,h ez sem meg azt sem kaphat a gyerek,valószinüleg az anyagias világ miatt! Nyugodtan pontozzatok le,de nekem ez a véleményem!

2010. dec. 1. 14:17
 8/8 anonim ***** válasza:
A lányom akkor kapott virslit sonkát mikor már megtudta rágni.Igaz az ételbe beleföztem pl.paprika´s krumpliba és turmixoltam.
2010. dec. 1. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!