Miért szokták egy nőre azt mondani ?
Figyelt kérdés
Sok olyan nőt vagy nénit hallottam, akik pl Csabáné vagy Zoltánné vagy Istvánnénak szólítanak , miért nem a rendes nevükön ? Gondolom férjük után kapták ezt a szólítást . De miért ?
Köszönöm szépen !
febr. 26. 22:21
13/18 anonim válasza:
Hát ugye a leggyakoribb magyar női név a Jánosné.
14/18 anonim válasza:
Lehet hogy nem szeretik a keresztnevüket és ezért így szólíttatják magukat.
15/18 anonim válasza:
Ha ismerősök, család szólítja így, az vagy poénos szituból ered, vagy annyira a férje az úr náluk, hogy az asszonyt még csak saját nevén sem szólítanak..
. (Ez utóbbi is viccesnek tűnik, de mélyen azért kifiguràzás...)
Ha még idegen mondja, az azért lehet, mert ha pl. Pálné így mutatkozott be, akkor a màsik fél nem mindig küszködik, hogy kiszedje belőle a keresztnevét, ha magától képtelen mondani.
17/18 anonim válasza:
"Gondolom férjük után kapták ezt a szólítást"
Nyugtass meg, hogy 10 éves vagy, és most tanulsz magyarul...
18/18 anonim válasza:
Lehet, hogy én értem félre, de számomra, ha valaki MAGÁNtársaságban úgy mutatkozik be, hogy X. Jánosné, azt jelenti, hogy "hagyj békén! nem vagyok rád kíváncsi". Egyszer jártam így, kifejezetten ez volt az érzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!