Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az idős rokonaitok milyen...

Az idős rokonaitok milyen cifraságokat szoktak mondani?

Figyelt kérdés

Néhány éve volt itt egy ilyen kérdés. Néha megkeresem és jobb kedvem lesz a válaszoktól :)

A kérdés ismét adott! :)

Itt az eredeti (nem az enyém):

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2016. okt. 11. 12:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Nem rokonom volt, hanem egy néni, aki kliensem volt (pszichológus vagyok).

Bejelentettem, hogy megyek szülési szabadságra, többet nem én tartom a foglalkozásokat, mire odajön a néni, nagy tappintatosan és így szól.

Nem baj, Maris (kitalált név) ilyen mással is előfordult már, előfordul az ilyesmi! :D

Nagyon rég vártuk már a kisbabát, erre beszól, mintha 16 éves lennék :D Jót nevettem magamban, le is jegyeztem :P

Dédnagymamám mondta egyszer, mikor az unokája megnősült, még egyetemista korában:

Jól van Pisti, mostmár megroppantottad Jucit, mostmár roppantsad a tanulást :D

2016. okt. 11. 12:49
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Sajnos az én legtöbb idős rokonom nem "cuki" cifraságokat szokott mondani, hanem olyanokat, amik demencia miatt vannak (ill. egyik nagyanyám meg kifejezett szemétségeket). Talán max. az, hogy másik nagymamám Svájcot Svejcnek mondta, a röntgent rögönynek, az influenzát infulenzának. Ezeket én aranyosnak találtam, mert tudtam, hogy egyszerű, falusi családból származik, 8 elemije nem volt meg, nyugdíjig egész végig dolgozott hol a mezőgazdaságban, aztán felköltözött Pestre és volt kalauz - mesélte mindig, hogy Garas Dezső mindig kedvesen köszönt neki, és milyen jól esett - , aztán később titkárnő... nem adminisztrációs feladatokat végzett, inkább az iroda rendbentartásáért, vendégfogadásért volt felelős), nem elvárható, hogy ezeket tudja.

Pl. nagyapám agyvérzés után azt kérdezte: "Van-e otthon szerszámkészlete a férjemnek?". A kedvesebbik nagymamám meg elmebeteg lett sajnos idős korára... ilyenjei voltak, hogy régen azt mondta, utálja a macskákat, aztán nagyon idős korában meg az ablakból dobálta ki a húsokból a csontot az utcára, hogy a macskáknak legyen mit enni.

2016. okt. 11. 13:31
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Kamion = kaminyon
2016. okt. 11. 13:32
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

2. vagyok

Ja nagyimnak még az alábbi dumái voltak:

- a rosseb egye meg

- a macska rúgja meg (ezt azóta nem magyarázom másoknak, mert mindig úgy értik, hogy a macska dugja meg :D)

- "manager" fonetikusan kiejtve, "business" szintén... olvasott újságot akkor, amikor ezeket még nem is magyarosították sehogy

- gajdol, kornyikál éneklésre

- maszatjanka (rám kislányként, ha koszos voltam)

A legjobb dumát itt olvastam amúgy egy válaszolótól, hogy a nagymamája azokat az embereket, akik suliba, utcába tiptop módon mennek, 6 kiló smink, beállított frizura, de az otthonuk hótt mocsok, hogy "kinti cifra, házi randa".

Meg... egyik barátnőm anyukája... már ő is nagymama korban van, bár nem 70+-os még, egy közös ismerősünkről:

hát Adriról sem fognak könyvtárat elnevezni XD

2016. okt. 11. 13:51
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

Csavart fagyi= csavarhuzo keszlet :)

Beteg nagypapam gyogyszerek hatasa alatt valtig allitotta, hogy a korhazban o ejszaka levelibekakat kergetett es vasvago furesszel vagta egesz nap az ablak kilincset

2016. okt. 11. 13:53
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Mamám mondja a fiamnak- olyan vagy fiam mint a talpatlan kerék, mikor kissebb volt és rágta a kezét akkor ha megeszed mivel fogsz dolgozni. Vannak ilyen szavai: Gang-folyosó, sifony- kétajtós szekrény
2016. okt. 11. 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

A hűtő neki 'hüttő', a sütő 'süttő' és így tovább. Amikor kisgyereknek mondta, hogy pisilünk, az neki 'pisilunk', ezen kívül még minden alkalommal máshogy meséli az életét (de folyton mesél, a falra mászik már tőle mindenki): hol úgy, hogy szenvedéssel, nélkülözéssel telt, hol pedig úgy, hogy milyen fényűző volt, gazdag, stb. (Az igazság a kettő között van: teljesen normális életet élt, nyilván a háborúk környékén nekik is, mint mindenkinek, nehezebb volt sokkal.)

És az idegen szavakat még csak nem is fonetikusan, hanem fura, eltorzított módon mondja. A fornetti pl. hol fonetti, fogetti, logetti... :D

2016. okt. 11. 14:35
 8/13 rrrrrreennnnn ***** válasza:
Beírtam az eredeti kérdéshez...:/
2016. okt. 11. 14:43
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
95 éves dédimami mondja néha: Már a halálnak sem kellek?! :-)
2016. okt. 11. 16:24
 10/13 anonim ***** válasza:
80%
Nyugodjon apósom amikor az unokák még kicsik voltak, mindig szarjankónak hívta őket. Nagyon szeretett velük incselkedni is, ilyenkor a gyün a hüm-nyüm- nyüm volt a sláger, és közben csikizte őket. A srácok igencsak élvezték. Anyósom, aki már szintén megboldogult nagyon szerette használni az idegen szavakat, persze a jelentésükkel nem volt tisztában. A dinoszauruszt mindig dianoszaurusznak mondta. Visszatérve apósomhoz- nagyon szerette a sört, legtöbbször csak üvegből itta. Amikor összeült a család, iszogatás közben megreszelte a torkát, elkezdett krátyogni, megemelte az üveget, majd - Na, akkor gortyintunk- kíséretében szájkára vette az üveget és az egészet kigortyinotta egy szuszra. A férjem nagy Illés rajongó volt, rengeteg lemeze volt tőlük. Amikor megszólat a zene, apósom már mondta is- megin ez a Vakszörényi gyerek nyomja. De jó volt emlékezni :)
2016. okt. 11. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!