Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én lennék a pofátlan paraszt,...

Én lennék a pofátlan paraszt, aki miatt szégyenkezni kell?

Figyelt kérdés

A tegnap estét a barátnőmnél töltöttem egy panel lakótelepen, és este 20:50kor bekopogott a szomszédja felháborodva, hogy elfoglaltam a parkolóhelyét, és fennhangon követelte, hogy azonnal álljak el onnan. (rejtély, honnan tudja, hogy az én autóm). Egy 60év körüli férfiról van szó, én pedig 31 vagyok, és ismeretlenül kapásból letegezett. Ezután a következő párbeszéd történt szóról szóra:

-elnézést uram, nem tudtam, hogy az a parkolóhely az ön tulajdona, de azonnal elállok onnan.

-nem az én tulajdonom, de már 20éve itt élek, és mindenkinek megvan a megszoszkott parkolóhelye, ezt itt minden lakó tudja.

- AKKOR FOGD BE A POFÁD ÉS TAKARODJ! Hogy van pofád este 9kor ilyesmivel b@sztatni idegeneket, ha nem is a tiéd a hely?! -meg sem vártam, hogy válaszoljon, csak rázártam az ajtót. Odakint még motyogott valamit, de már nem hallottam tisztán, majd elment. Ezután a barátnőm kiakadt, hogy milyen tiszteletlen vagyok, és most szégyelli magát miattam a szomszédai előtt.

2022. aug. 16. 08:53
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
67%

7

Ne mentegesd magad. Egy proli paraszt voltál, és nem neked, hanem a barátnődnek kell vele egy házban élni.

Én a helyében erősen elgondolkoznék azon, akarok-e bármit is egy ilyen taplótól.

2022. aug. 16. 12:52
 32/44 anonim ***** válasza:
56%
Azért egy szomszéd csúnyán meg tudja keseríteni az ember életét. Ha meg elhírszteli a lakón hogy mekkora egy paraszt vagy az külön jó lesz
2022. aug. 16. 13:23
 33/44 anonim ***** válasza:
75%
Ez egészen biztos, hogy nem rólad szólt. És nem egy parkolásról. Ne vedd személyesen magadra. Ebben az emberben nagyon felgyűltek már a dolgok, és véletlenül nálad került levezetésre. Csodák nincsenek, asszonyka, vagy valaki valamelyik ablakból látta, hallotta, ki száll ki, hová megy. Nem feltétlen most, lehet, nem először vagy ott.
2022. aug. 16. 13:36
 34/44 anonim ***** válasza:

#27: Téves az etikai érvelésed. Ezen az alapon ugyanis jogod volna meglopni azt a szomszédodat, aki az előző héten meglopott téged. Ezt nem gondolhatod komolyan.

A belső etikai normáknak és az azokon alapuló viselkedéseknek nem szabad attól függővé lenni, hogy a másik ember hogyan viselkedik velünk. Ha nem így teszünk, akkor igazából nem normakövetők vagyunk, hanem a pillanat hevében döntjük el, hogy kivel szemben és mikor alkalmazzuk vagy nem alkalmazzuk ezeket a normákat. Ez pedig majdnem olyan, mintha nem is lennének normáink. Néha az embert valóban elönti a düh és átlép a belső normákon, de ekkor legalább utólag, lehiggadva be kell látni, hogy hibáztunk, nem lett volna szabad a normáinkat áthágni. Ez a fő gond, hogy ezt a belső lépést nem akarod most megtenni.

2022. aug. 16. 13:39
 35/44 A kérdező kommentje:

Itt mindenki ennyire jóhiszemü, hogyha megdobják kővel, akkor visszadob kenyérrel? Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha szépen megkért volna, akkor lemondok a törvény adta jogomról, és felszabadítom a helyet. Három pontban sértette az önérzetem, és ezekután én hajoljak meg? Nincs az az isten.

Midezek után jogos a kérdés, hogy akkor miért is írtam ki a kérdést, ha nem fogadom el a túlnyomó többség véleményét. Én kérek elnézést, de akkor sem engedek ebből.

A válaszolók akik éngem sértegetnek, pedig vegyék észre, hogy kommentben sem tudnak "kultúráltan" válaszolni, akkor ők sem külömbek egy hozzám hasonló farkasok nevelte barbártól.

2022. aug. 16. 14:04
 36/44 anonim válasza:
79%
Én azt mondom igazad volt, a magyar nyuggerek 99%aval nem lehet szót érteni mert agyatlan nyomorultak. Itt meg mindenki szent és ártatlan. Ne irj ki ilyen kérdést mert a kioktat a sok etikai szuperhős. Egy dolgot jegyezz meg, ezen a világon mindenki hazudik.
2022. aug. 17. 12:29
 37/44 anonim ***** válasza:
65%
Én másra reagálnék:nagyon nem szeretem, ha a paraszt szót, akiktől az élelmet kapjuk, negatív dolgokra használjuk. Lehetsz bunkó, proli, neveletlen, pofátlan stb., de nem paraszt.
2022. aug. 17. 13:39
 38/44 anonim ***** válasza:
25%
Én meggondolnám a barátnő helyében, hogy járjon-e tovább veled, mert neked ez a stílusod. Egy úriember, ha haragszik is,nem tud ilyen alpári módon megnyilvánulni.Most kimutattad a fogad fehérét, hogy milyen ember lakik benned valójában.Majd a barátnőddel szemben is így fogsz viselkedni, ha valami nem tetszik, ha már a feleséged lesz.
2022. aug. 18. 16:18
 39/44 anonim ***** válasza:
25%

"Itt mindenki ennyire jóhiszemü,"

Messze nem vagyok naív vagy ilyesmi, de messziről kerülöm az olyan parasztokat is, mint te. Ezt sokkal elegánsabban is le lehetett volna rendezi.

2022. aug. 18. 18:27
 40/44 anonim ***** válasza:
39%
40: Megkérdezhetem, hogy te hol, illetve milyen körülmények között élsz?
2022. aug. 18. 23:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!