Én lennék a pofátlan paraszt, aki miatt szégyenkezni kell?
A tegnap estét a barátnőmnél töltöttem egy panel lakótelepen, és este 20:50kor bekopogott a szomszédja felháborodva, hogy elfoglaltam a parkolóhelyét, és fennhangon követelte, hogy azonnal álljak el onnan. (rejtély, honnan tudja, hogy az én autóm). Egy 60év körüli férfiról van szó, én pedig 31 vagyok, és ismeretlenül kapásból letegezett. Ezután a következő párbeszéd történt szóról szóra:
-elnézést uram, nem tudtam, hogy az a parkolóhely az ön tulajdona, de azonnal elállok onnan.
-nem az én tulajdonom, de már 20éve itt élek, és mindenkinek megvan a megszoszkott parkolóhelye, ezt itt minden lakó tudja.
- AKKOR FOGD BE A POFÁD ÉS TAKARODJ! Hogy van pofád este 9kor ilyesmivel b@sztatni idegeneket, ha nem is a tiéd a hely?! -meg sem vártam, hogy válaszoljon, csak rázártam az ajtót. Odakint még motyogott valamit, de már nem hallottam tisztán, majd elment. Ezután a barátnőm kiakadt, hogy milyen tiszteletlen vagyok, és most szégyelli magát miattam a szomszédai előtt.
Egyetértek az előttem szólókkal. A tatának nincs joga olasmit követelni, amiért nem fizet, de azért kemény így beszélni egy emberrel... Arról nem is beszélve, hogy a csajod kell utána minden nap találkozzon a szomszédokkal, akik garantáltan még aznap este értesültek a dologról.
Jó, hogy kiállsz magadért, de rögtön a második megszólalásnál el kell sütni a "Fogd be a pofádat" szöveget? Elég proli...
Mindketten suttyó parasztok vagytok. Te is meg a szomszéd is. Azért majd megnézem a pofádat, ha téged is hasonló stílusban küld el az anyádba valaki.
És ne feledd. Attól, hogy 60 éves még beverhet neked egy nagy maflást.
A te stílusod a barátnődet fogja jellemezni. Hiába nem vagyunk barátok a szomszédokkal, nem árt valamennyire jóba lenni velük. Pláne ha idősebbek, mert akkor valószínűleg több ideje élnek itt és nagyobb beleszólásuk van a közügyekbe, nagyobb tiszteletnek örvendenek.
A bácsika nyilván tiszteletlen volt, biztos rossz napja volt még minden... De te viszont nagyon proli voltál . Az, hogy lealázzunk egy embert mert nem megfelelően kommunikál és gondolkodik, meglehet tenni úgy is, hogy közben nem veszel fel egy cigány stílust.
Három okom is volt a reakcióra:
-Ismeretlenül letegetez (a 30év ellenére is tiszteletlenség)
-Este zargat
-Olyan dolgot követel tőlem, ami valójában nem is az övé.
7. Azért a tegezést ne állítsd be egyenlő mértékű véteknek azzal, hogy elküldöd az anyja p...ba.
A többi pontban igazad van, de a stílus akkor sem megfelelő. Nem azért, mert én ilyen jól nevelt ficsúr vagyok. A helyzet nem követeli meg.
Szerintem érthető a reakciód, ő kezdte a tuskó viselkedést.
Lehet, hogy szebben is kezelhető lett volna az ügy, de így legalább visszavesz a bácsika. Nekem eszemben nem lenne a páromnak ezt nehezményezni, mondjuk szerintem a tisztelet az kölcsönös, és majd annak adom meg, aki nekem is megadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!