Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én lennék a pofátlan paraszt,...

Én lennék a pofátlan paraszt, aki miatt szégyenkezni kell?

Figyelt kérdés

A tegnap estét a barátnőmnél töltöttem egy panel lakótelepen, és este 20:50kor bekopogott a szomszédja felháborodva, hogy elfoglaltam a parkolóhelyét, és fennhangon követelte, hogy azonnal álljak el onnan. (rejtély, honnan tudja, hogy az én autóm). Egy 60év körüli férfiról van szó, én pedig 31 vagyok, és ismeretlenül kapásból letegezett. Ezután a következő párbeszéd történt szóról szóra:

-elnézést uram, nem tudtam, hogy az a parkolóhely az ön tulajdona, de azonnal elállok onnan.

-nem az én tulajdonom, de már 20éve itt élek, és mindenkinek megvan a megszoszkott parkolóhelye, ezt itt minden lakó tudja.

- AKKOR FOGD BE A POFÁD ÉS TAKARODJ! Hogy van pofád este 9kor ilyesmivel b@sztatni idegeneket, ha nem is a tiéd a hely?! -meg sem vártam, hogy válaszoljon, csak rázártam az ajtót. Odakint még motyogott valamit, de már nem hallottam tisztán, majd elment. Ezután a barátnőm kiakadt, hogy milyen tiszteletlen vagyok, és most szégyelli magát miattam a szomszédai előtt.

2022. aug. 16. 08:53
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
82%
A lakóközösségekben valóban néha kialakulnak íratlan szabályok, amelyek be nem tartása kellemetlen következményekkel járhat. S vannak nem kevesen, akik a fiatalabbakat automatikusan letegezik, ami valóban tiszteletlenség. Mindettől függetlenül az agresszív hangnem, amit megütöttél, semmiképp nem volt igazolható. Nem ez a konfliktusok kulturált kezelési módja. Ha úgy érzed, neked van igazad és nem vagy hajlandó engedni, akkor ezt higgadtan is lehet közölni, határozott, de kimért hangnemben. A barátnőd jogosan szégyenkezik most miattad.
2022. aug. 16. 09:28
 12/44 anonim válasza:
83%
Én annyira bírom, mikor valaki suttyó paraszt módjára viselkedik, aztán azzal jön, hogy "De mert a másik!". Akinek csak az kell a bunkóvá váláshoz, hogy megkapja a zöld lámpát, az egy bunkó. Te is az vagy. Nagyon kiábrándulnék a páromból ilyen helyzetben.
2022. aug. 16. 09:35
 13/44 anonim ***** válasza:
83%

Mondhattad volna ezt:

- Amennyiben a parkolóhelyért ön nem fizet, úgy bárki használhatja. Mivel látja, hogy vendég vagyok, ezért nyilván azt is kikövetkeztethette, hogy nem ismerem az itteni szokásokat és hagyományokat. Mindezen túl, mivel ön egy követelődző hangnemet ütött meg és ismeretlenül is letegezett ( - itt mondjuk megjegyezném, hogy én ezt nem verném nagy dobra, viszont tegeződnék, de látom a kérdőnek ez nagy sérelme, ezért foglaltam bele - ) ezért nem áll módomban tiszteletet táplálni ön felé és ezáltal elállni a helyről. Amennyiben normálisan kommunikált volna, szó nélkül arrébb álltam volna.

Mondjuk a teljes igazságot nem ismerjük, remélem azért nem az ajtóhoz, kapuhoz legközelebbi helyre parkoltál és nem egy bottal sántikáló öregembertől vetted el ezt a lehetőséget.

2022. aug. 16. 09:39
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
13. Ez mondjuk elég mesterkélt szöveg :D
2022. aug. 16. 09:41
 15/44 anonim válasza:
95%
#13: Azért ember legyen a talpán, aki este kilenckor a tajtékzó szomszédnak letol egy ilyet. :D
2022. aug. 16. 09:45
 16/44 anonim ***** válasza:
71%
15. Elég creep is lenne xd
2022. aug. 16. 09:49
 17/44 anonim ***** válasza:
62%
14-15: pedig ezt most rögtönöztem :D én általában így kommunikálok ilyen szituációkban, nagyon-nagyon sokat tanultam a kulturált vitáról.
2022. aug. 16. 10:02
 18/44 anonim válasza:
30%
#17: Hát az, hogy mit tanultál a vitáról, meg hogy egy átlag nap végén pattog neked valaki az ajtóban, nem nagyon jön össze. Ha részedről ilyenkor nincs érzelmi bevonódás, kb. egy droid lehetsz. :D
2022. aug. 16. 10:12
 19/44 anonim ***** válasza:
91%

"Le style c`est l`homme meme"

Vagyis a stílus maga az ember. A te stílusod meg hagyott néhány kívánni valót maga után, még akkor is, hogyha a szomszédnak nem volt igaza. Mert ilyenkor ki szokták teni táblára a rendszámot, hogyha valakinek foglalt helye van, amiért fizet is. Ha meg nem fizet, akkor nem az övé, fölöslegesen balhézik.

Igaza van a barátnődnek, civilizált, vitakultúrával bíró ember nem így válaszolt volna, hogy "takarodj és fodg be a pofád", hanem hogy "nem itt lakom, nem tudhattam", aztán pedig tőled függ, hogy ennek ellenére, hogy nincs igaza lemész és arrébb állsz vagy higgadtan (!), nem az általad képviselt stílusban megmondod, hogy nem fogsz arrébb állni, mert ugyanolyan jogod van ottállni, mint neki.

2022. aug. 16. 10:20
 20/44 anonim ***** válasza:
33%

Kerdezovel egyetertek. En is ezt valaszoltam volna.

Ertelmisegi csaladbol jottem,magam is diplomas ket nyelven beszelek,napi szintem olvasok szakmai konyveket.

Viszont utalom a zaklato szomszedokat,meg aki jogszerutlenul kovetel vmit. Meg amikor hulyenek neznek,mert fiatalabb vagyok az illetonel.

Meg amikor azt hiszik,h en nem merek pofatlan lenni,ha a masik az

.

Mert itt a Kerdezonel a szomszed volt a pofatlan bunko!!! Igy kell beszelni az ilyenekkel.

40/N

2022. aug. 16. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!