Miért idegenkednek sokan a hamvasztásos temetéstől?
Nem egy embertől hallottam már (főleg idősektől), hogy ők meghagyták a gyerekeiknek, hogy a haláluk után el ne merjék hamvasztatni őket. Egyszer egy nénit meg is kérdeztem, hogy miért gondolja ezt, és azt mondta, hogy azért mert a hamvasztás emberhez nem méltó, elégetik, mint egy darab fát. Elég furcsa felfogás.
Szerintem egyébként pont, hogy jobb a hamvasztás, egyrészt mert mégsem egy holttest fekszik ott a ravatalon a koporsóban (voltam már olyan temetésen, ahol még nyitva is volt a koporsó...hátborzongató volt), hanem "csak" egy urna, másrészt a temetés közben nincs ott a látvány, ahogy leeresztik a föld alá a koporsót, meg a hang, ahogy rádobálják a földet. Nekem egy hamvasztásos temetés sokkal kevésbé megrázó, mint egy koporsós. Arról is nem beszélve, ha belegondolunk, mi történik a testtel utána a föld alatt.
Szóval nem értem, hogy egyesek miért ragaszkodnak annyira a koporsós temetéshez, de kíváncsi vagyok, szeretném tudni.
Szóval ha Te vagy valamely ismerősöd ezt a formát preferálja, akkor kérlek indokold meg, hogy mégis miért? Miben előnyösebb egy koporsós temetés?
Hála az égnek, nem csak koporsós temetés létezik, különben nem lehetne itthon velünk a fiam.
Egyébként nem csak a kaliforniai okostojás mondja. Számtalan cikk ezt írja.
#11 Részverem a fiad miatt. :(
Nyilván különleges esetekben lehet kivétekt tenni.
De attól, hogy több cikk írja, attól még nem lesz igaz, hogy a hamvasztás a környezetbarátabb.
Én hamvasztás párti lennék, van benne valami barbár dac a halállal szemben, ami nekem tetszik, de klíma és környezetvedelmi szempontból sajnos aggalyos a dolog. Ezért ha eljön az idő, én papírkoporsós temetést kérek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!