Miért nem eszik meg sokan a belsőségeket és idegenkednek a ritkább húsoktól?
szalontüdő pfúj
kocsonya pfúj
resztelt máj pfúj
zúzapörkölt, körömpörkölt pfúj
galambleves pfúj
nyúlból vadas pfúj
csirkeszárny és -farhát pfúj
disznósajt, abált szalonna, tepertő pfúj
Azt aláírom, hogy a csirkemell meg a zsírszegény sertéskaraj egészségesek, de a fentebb felsoroltak szerintem jól elkészítve ugyanolyan finomak és ha nem eszünk belőlük sokszor, sokat, akkor semmi bajunk nem lesz tőlük.
És sokan úgy nézik le ezeket a kajákat vagy idegenkednek tőlük, hogy nem is kóstolták.
Szerintem, hogy ki-mit eszik, az szokas kerdese. Aki rendes haztartast vezet, az normalis haztartast is vezet es minden ehetot szivesen fogyaszt.
Aki gyorskajakon nott fel, aki menzat eszik es esetleg konzerveket, annak nincs is rendes haztartasa, nem is tud fozni es megelegszik az alapkajakkal.
A belsőségeknek van egy határozott aromája, amit nem mindenki szeret. Nekem mondjuk a szárnyas belsőségekkel nincs semmi gondom, a zúzapörköltet kifejezetten szeretem, a májat is, de azt azért csak módjával. A sertés és marha belsőségeknek viszont sokkal határozottabb íze van, és azt már kellemetlennek találom. De ha erősen meg van fűszerezve, akkor megeszem. Amit kifejezetten nem szeretek, az a sertésköröm, annak az íze, az állaga és a kinézete is gusztustalan. A bőrös dolgokat amúgy is csak sütve szeretem, úgy az íze és az állaga is sokkal jobb. A friss tepertő az egyik legfinomabb dolog a világon! De a kocsonya és a körömpörkölt meg éppen kihangsúlyozza azt az ízt, amit nem szeretek.
Galamblevest, nyulat nagyon szívesen ennék, ha hozzájutnék.
Egy állatnak a tüdejét biztos a számba nem veszem. Zúzapörköltet ettem, de valahogy az a lilás színben játszó rágós valami nem jött be.
A többi az OK.
Igazából szerintem mindenki máshol húzza meg a határt, hogy neki melyik étel állaga tetszik, és melyik nem.
Ennyi erővel senki se pfújolja az ehető bogarakat, meg lárvákat, mert amúgy eltekintve az állaguktól remek ételek lennének.
Itt kedvedre válogathatsz, kedves kérdező:
És nehogy pfújolj meg idegenkedj! :)
Jó étvágyat!
A felsorolásból; kocsonya, zúza, körömpörkölt jöhet. Sült Galambot egyszer ettem , nagyon finom, nyúl combot szintén, elment, csirkeszárny sülve isteni, farhát is jöhet. Disznósajtot elkészíteni nem tudják jól, 20 éve találkoztam olyannal, hogy itt ott még a szőrt is bele darálták, bele dolgozták, nem rajongok a dsajtért. Töpörtyű, életembe egyszer ettem finomat, színtiszta szálkás, húsos volt, azóta sem találkoztam ilyennel, nem vagyok oda érte, nem szerettem mert színtiszta zsír. A töpörtyűkrémet viszont imádom.
Kihagytad amúgy a tengeri herkentyűket, kivétel nélkül jöhet minden.
Mi imádjuk ezeket a kajákat amiket felsoroltál, kérdező!
Szerencsére a szüleim nagyon jól főznek, és ha csinálunk ezekből az alapanyagokból kaját akkor nagyon jól lakunk velük.
Mi mindenevők vagyunk, nem vagyunk se finnyásak, se válogatósak.
Szeretjük még ezenkívül az agyvelőt, a szívet, a herét, a csontvelőt, a nyelvet, a fület, a farkat, az orrot, a pacalt, a tengergyümölcsöket, és minden mást is. :)
Ezek az igazi csemegék! :)
29/N.
Ízlés, szokás, miegymás. Én sem értem, hogy miért akar szinte mindenki csak színhúst enni... Egyeseket a vér sem hoz lázba, sőt, pedig a hagymás sült csirkevér igazán szuper dolog :) De nem vagyunk egyformák, no.
Engem inkább érdekelnek a ritkább húsok. Bár a pacal nem vonz. Sosem láttam és lehet, hogy megkóstolnám, de valószínűleg nem, s nem hinném, hogy a kedvencemmé válna. Húsban elég válogatós vagyok s ha lehet, nem is eszem semmilyet, hiába finom némelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!