A gyros miből van? Birka vagy kecske? Sokan árulnak csirke meg sertés gyrost. (görögöknél is volt rá példa)
Figyelt kérdés
Egyáltalán van a csirke-gyrosnak létjogosultsága? Vagy inkább olyan mint a rántott halcomb?2016. jan. 24. 13:14
1/5 anonim válasza:
Az eredeti görög változat sertésből van, a török döner borjúból.
De a csirke persze olcsóbb, és azér valljuk be, az is megteszi. Spec helyeken van halból készült változat is.
2/5 A kérdező kommentje:
Azt hittem a görögök csak a turistáknak csinálják sertésből.
" és azér valljuk be, az is megteszi"
Kivéve ha valaki utálja. Én ki nem állhatom a csirkét, max grillezve eszem meg. Múltkor a döneres nem kérdezte hogy miből akarom, elkezdte csirkéből, nem akartam már ugráltatni. Megbántam, nem izlett.:S
2016. jan. 24. 13:23
3/5 anonim válasza:
Sertésből.Nálam a csirkének van nagyobb létjogosultsága, puhább, finomabba húsa a többinél.Én múltkor sertésből csináltam "csirkemell csíkokat"! :D csak jól ki kellett klopfolni és vékonyra vágdosni, senki nem vette észre, hogy nem csirke.Kecskét egyszer ettem, az is nagyon puha omlós hús, finom.De nem hinném, hogy sok helyen kapható...
4/5 anonim válasza:
Hát én a csirkét sokkal jobban szeretem, mint a többit. De emiatt Görögországban egyszer nagyon megszívtam. Csirke gyrost kértem egy étteremben, mire másfél óra múlva kihoztak egy gyros tálat FŐTT csirkével. (olyannal, mint ami a húsleveshez szokott lenni) Máig sem tudom, miért nem borítottam a fejükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!