Miért idegenkednek sokan az arab, pakisztáni, bengáli, afgán, iszlám kultúrkörtől és utasítják el ezek terjedését, a környezetük ilyen irányú átalakítást?
Én tisztelek minden kultúrát, de nem szeretném, ha mindent összekevernénk.
Európába nem valók sem mecsetek, sem lefüggönyözött nők, sem pedig afrikai törzsek.
Aki a pakisztáni kultúrát szeretné tanulmányozni az elutazik Pakisztánba.
Átalakítását? Na ne szórakozz.
Amúgy egyértelmű provokáció a kérdés.
Mert mi vagyunk itt itthon, s lesznek szívesek a fenti kultúrkörből érkezők alkalmazkodni hozzánk. És ha nyáron a kedvenc törzshelyemen kint az utca felől klottgatyában ülve a sörömet kortyolom, mellettem meg az asszonyom ül lenge ruhában és sonkás pizzát falatozik, akkor szépen befogják a szájukat és átmennek az utca túloldalára és megköszönik, hogy otthonra lelhettek Európában.
Mi mikor nyithatnánk disznóhúst és szeszt áruló boltokat valamint katolikus templomot déli harangszóval a fentiek országaiban?
Hát én nem idegenkedem ettől.
Örültem amikor végre Budapesten is bővült a kínálat, lettek giroszosok, kínai és indiai éttermek, egy-két szép mecset sem ártana, buddhista szentélyek és brahmanista templomok mellett. Afrikában sokszor jártam, ilyesmi is kellemes emlékeket ébresztene.
Jó volna, ha Budapest is fejlődne és a magyar nemzeti hagyományok mellett kulturálisan kicsit színesebb, világvárosiasabb, változatosabb lenne, mint mondjuk Frankfurt, New York vagy Szingapúr.
Hat tudod elozo, en sokkal jobban orulnek neki, ha Budapest megtartana JELENLEGI jelleget.
Mar csak anyagi okokbol is. Akkor egy csomo turista jonne ide, hogy
" je, itt nincs egymasra hanyva az osszes kultura! Milyen erdekes!"
(Nehogy valaki a masodik bekezdest komolyan vegye!!!!!!!!!!)
Azért, mert nem ismerik őket, csak felszínesen, és mint minden egyszerű ember, le akarják tudni 2 szóval az egészet.
Ha már terhelve van a kis csökött agyuk 3 szóval többel, akkor azt már nem fogják érteni, és idegesek lesznek...
És mivel szupergyerekként voltak nevelve, nehogymán más mondja meg nekik, mi a tuti.
Kb így működik egy ilyen "ember" egyszerű mint a faék, igazodjon mindenki őhozzá, vagy menjen mindenki a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!