Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért idegenkednek sokan az...

Miért idegenkednek sokan az arab, pakisztáni, bengáli, afgán, iszlám kultúrkörtől és utasítják el ezek terjedését, a környezetük ilyen irányú átalakítást?

Figyelt kérdés

2016. jan. 31. 16:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Én nem idegenkedem és a családtagjaim, barátaim többsége sem. Örülnénk, ha minél többféle kultúrát ismerhetnénk meg, minél inkább tanulhatnánk tőlük. Szeretünk utazgatni és itthon is szeretnénk nagyobb választékot látni, áruban, szolgáltatásban éppúgy mint népszokásban, vallási közösségben, véleményben, meglátásban, filozófiában, művészetben.

Vannak szűklátókörű, primitív emberek persze, akik ha eljutnak végre egyszer a csodálatos és varázslatos Indiába, akkor az első dolguk, hogy keressenek egy igazi angol pubot, a hotelben pedig mindenáron bacont akarnak enni eggs-sel, de hát mit csináljunk. Én szeretem a magyar halászlét túrós csuszával, amit egyébként talán a sváb vendéglősök csinálnak legjobban, de azért itthon is örülök, ha mást is láthatok, kóstolhatok.

2016. márc. 24. 13:14
 12/13 anonim ***** válasza:
30%

Eszem agaban sincs elutasitani mas kulturakat, sot kivancsi vagyok rajuk.

DE ENGEDTESSEK MEG NEKEM, HOGY A SAJAT KULTURAMBAN ELJEK!

Ne akarjanak mas kulturakat ram eroszakolni!!!!!!!!!!!!!!

2016. márc. 24. 16:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Azért mert a legtermészetesebb dolgok egyike hogy mindenki őrzi és védi saját hagyományait. Ennek köszönhető hogy különálló kultúrák léteznek. Enélkül nem gyönyörködhetne egyik bevándorlástámogató sem az arab kultúrában. Nem gondolom az elutasítás oka az lenne hogy az emberek keveset tudnak ezekről a kultúrákról, akkor sem ha ez valóban így van jellemzően. Én például sokat foglalkoztam keleti kultúrákkal, főleg indo-iráni népek kultúrájával, de régebben az iszlámmal is. Interneten beszélgettem is különböző országokból származó emberekkel, ettől függetlenül nem támogatom a tömeges bevándorlásukat. Kíváncsi lennék hogy akik annyira szívesen csinálnának multikulturális várost Budapestből, mert szeretnének sok kultúrát megismerni, mennyire vannak tisztában a magyar kultúrával. Mert ez a jellemző trend hogy mindenki cikinek tartja a saját kultúráját és hagyományait, de divatos és "felvilágosult" mindenféle idegen kultúrát isteníteni. Eközben természetesen a legtöbb ilyen szerintem egy kezén meg tudja számolni hány népdalt ismer, semmi nem fog eszébe jutni ha azt mondod neki kalotaszeg, gőze nincs kik azok a csángók, és a magyar történelemmel sem lesz tisztában. Az ilyen emberben az ebből a hiányból fakadó űrt bármivel ki lehet tölteni. Ha éppen az arab és török kultúra a trendi akkor azzal. Felőle lehet Budapest néger törzsi falu, nem fogja érdekelni mert semmilyen nemzeti öntudata nincsen.
2016. márc. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!