Divat még borravalót adni? Családdal megyek vacsorázni, legalább 15 éve nem ültünk be étterembe itthon.
Nagyjából 10%-ot illik adni.
Mellesleg Nyugat-Európában is illik adni, csak ott nem az a szokás, hogy a pincérnél hagyod a visszajárót, hanem centre pontosan visszaadnak neked, és távozáskor hagysz az asztalon pár eurót a számla nagyságának arányában.
Szerintem jobb lenne, ha benne lenne az árban. Ez így elég furcsa, sőt akár kicsit kellemetlen is, hogy azon kell gondolkodni a vacsora végén, hogy adjak vagy ne.
Szerintetek itthon miért nem változott meg ez a szokás?
Rengeteg külföldi jár hozzánk, őket is zavarja, nem?
Most ne fikázzatok le, de mi értelme van a borravalónak? Olyan mint az orvosnál a hálapénz....
Az árakat eleve úgy kalkulálják, hogy minden költség benne van. Ha elégedett vagyok, akkor fizessek borravalót? Nem az lenne az étterem célja, hogy elégedett legyek, és máskor is vissza menjek? Ennyi erővel akkor, ha gyerek jó jegyet hozz haza, vagy tetszett a szereplése, akkor a tanárnéninek is adhatok "borravalót"....
" távozáskor hagysz az asztalon pár eurót "-ra válasz:
Én még senkit nem láttam, hogy hagyott volna bármit is az asztalon. Sőt, amikor egyszer Olaszországban ezzel próbálkoztam, akkor utánam rohant a pincér, hogy pénzt hagytam az asztalon. Amikor mondtam, hogy az övé, akkor frászt kapott és a markomba nyomta az egészet.
Ez volt az utolsó eset, hogy borravalóval próbálkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!