„Asszony“ szóval hivatkozni a barátnőre, feleségre csak szerintem irritáló?
„Az asszony ezt mondta“
„Az asszonnyal voltunk XY helyen“
Huszonéves, harmincas emberek szájából hallom ezt, látom tőlük leírva. Borzalmas.
Nekem is fura. Főleg fiataloktól. De végül is az ő dolguk.
Szerencsére engem nem így hívnak :)
Miért nem mindegy Neked, hogy ki hogy emlegeti a házastársát? A névből nem derül ki az érintett státusza.
Ha valaki a barátnőjét/barátját emlegeti per "az asszony, az uram" az tényleg furcsa, de legyen az ő dolga. Azt hiszem, ez inkább egy vágy nem is burkolt kifejezése.
Számomra inkább az furcsa, amikor egy asszony az urát a családi nevén emlegeti. De ez is az ő dolga.
Nekem is furcsa. Persze függ a kontextustól is.
Ami számomra ennél zavaróbb, az a "bak" kifejezés, attól falra tudnék mászni.
Lehet sértő módon is használni, persze, de alapvetően semmi baj nincs vele.
Régen faluhelyen ez volt az általános. Most meg a fiatalok viccesnek tartják, hogy ilyen régies szavakat használnak, mint a nagyapáik. Pl. a krumplit is ezért mondják egyesek kolompérnak, vagy a heverőt hencsernek. Mások meg (főleg nők) ilyen mű-népviselet hordanak, mert nekik meg ez tetszik a régi időkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!