Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Munkaerőpiaci szempontból egy...

Munkaerőpiaci szempontból egy idegen nyelvet érdemes tudni felsőfokon, vagy kettőt középfokon?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy a B2 szintű angolomat kezdjem újra feleleveníteni és tornázzam fel anyanyelvi szintre, vagy az A2 szintű spanyolomat középszintre hozzam fel, miközben angolból csak megismétlem, amit már elfelejtettem.
2018. aug. 12. 15:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Ebből a szempontból attól függ, milyen munkaerő kívánsz lenni. HA több nyelvet beszélsz, több idegen cég vezetésébe kerülhetsz be - feltéve, hogy vannak egyéb képességeid is. Segédmunkásként ez érdektelen, nem a szövegedre lesznek kíváncsiak.
2018. aug. 12. 15:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Külföldi cégek. ha ez szempont náluk, nem a papírjaidat kérik, hanem társalognak veled. Ha tudsz beszélni, érted a nyelvet, ha nem, mehetsz. Anyanyelvi szintű társalgás esetén fel sem merül, van-e papírod róla.
2018. aug. 12. 15:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem is papírról beszélek, csak a tudásszintjeimet akartam bemutatni a kérdésben. Természetesen mindkét nyelv élő, aktív nyelvtudást jelent, amin könnyedén szólalok meg.

Nem segédmunkás szeretnék lenni, diplomám van, csak nem ragaszkodom a szakmámhoz és azon gondolkoztam, hogy ha egyszer úgy adódna, hogy a nyelvből éljek meg, akkor hogyan érdemes gondolkodni.

2018. aug. 12. 15:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, Erasmussal szeretnék kijutni Angliába, és el tudom képzelni, hogy ott letelepedjek pár évig.
2018. aug. 12. 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

3 nyelv ami piacképest m ost a munkaerőpiacon.

Vagy délkeleti vonal több nyelvismerete+angol,

Vagy ha Európai, akkor:

Angol, Francia, orosz

Ezek a piacképesek. 40-en felül lévő embereknél 4 felsőfokú nyelvtudás sem elég ahhoz hogy normális munkája legyen(tudok ilyenről) mert öregnek tartják.

2018. aug. 12. 20:53
 6/6 Vree ***** válasza:

Mindenképpen a felsőfok a legjobb, sőt nem is elég, hanem a minél folyékonyabb, anyanyelvibb szint a jó, ha külföldi cégnél fogsz dolgozni. A papír a kutyát nem érdekli, az értékedet az alapján ítélik meg, hogy beszéd közben hányszor kérdezel vissza, jegyzetelés közben hány dolgot mulasztasz el, párbeszédnél mennyire zavaró az akcentusod.

Ha meg #4, még Angliába is akarsz utazni, akkor meg +1 ok.

Spanyolnak igazából semmi munkapiaci értékét nem látok. Nem az amerikai kontinensre mész (ha meg oda mennél, akkor épp eléggé el lennél foglalva az anyanyelvi angol elvárással) SPanyolországba költözik bárki Mo.-ról?, és ha te spanyol ajkú céget találszKelet-Európában, háát..

Francia német, akár még orosz, akár még indiai, arab cégek, igen, azt tudok. Szeretem a spanyolt hobbi célra, de munkakeresőnek tuti nem azt javasolnám.

2018. aug. 14. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!