Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Itthon helyett itthoL --- ez...

Itthon helyett itthoL --- ez csak az én fülemet sérti?

Figyelt kérdés
Borzalmasan hangzik az itthoL és az otthoL. "Hol van?" "Itt." "Hol????"
2010. jún. 17. 15:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%
16:23 ha te vagy a 15:56-os, nem értem, miért vetted cikizésnek a válaszokat? Azért a gugliban sincs benne minden, nem azt kellene etalonnak tartani. Volt egy régi reklám: Ami a Révai lexikonban nem szerepel, az nincs is. Azóta ez is megdőlt, mert rengeteg jövevényszó került a magyar nyelvbe, legfőképp a technika fejlődése miatt. Viszont ha igazi szép magyar beszédet akarsz hallani, akkor egy erdélyi magyarral beszélj. A mai fülnek is élmény. A szállingózó hóra mikor azt mondja pilinckázik, hát szerintem nagyon szép. Nálunk meg már restellni kell, ha valaki őrzi a szép magyar beszédet.
2010. jún. 17. 19:54
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Dél Borsodban is így nyomják.

-magok(maguk)

-közzüllök(közülük)

-repüllö(repülő)

-derejje(derelye)

-szájok(szájuk),stb. Mocskosul idegesítő. Nagyanyám is így beszélt. Isten "nyugosztolja"

2010. jún. 18. 20:27
 13/13 anonim válasza:
Azért mert egyes helyeken valaki használ egy szót, attól az még nem lesz értelmes magyar szó. vegyél elő egy értelmező szótárt és nézd meg hogy van-e benne olyan, hogy itthol, ha nincs akkor nincs ilyen értelmes magyar szó.
2012. ápr. 30. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!