Melyik tájszólásban használják a mindig szó helyett a "mindég"-et? (ráadásul az "é"-t még meg is nyomják páran, pl egyik tanárom is! )
talán a tiszai nyelvjárásban, de nem jellemző. Szerintem inkább nem tud beszélni, vagy határon túlról jött:)
Csak akkor beszél így, ha ideges? Mert a kétnyelvű emberre jellemző, hogy amikor idegesebb, kicsúszik a beszédkontoll a kezéből, és becsúszik egy-két "tájszólásos" forma.
Simán lehet tájszólás, bár nem tudom, melyik.
De nemrég találkoztam az "amég" alakkal az "amíg" helyett; márpedig nagyon hasonlít egymásra a kettő.
Úgyhogy én arra szavazok, hogy tájnyelvi alak, amit az 1. válaszoló által említett esetben mond az illető... :)
Megnézném te mennyire lettél volna tanult, ha pl. 1930-as években születsz kint a picsában szatmárban.
Egyébként a tájszólás pont hogy nem műveltség függvénye. Pont az a műveltség függvénye, hogy tisztában legyél vele, hogy tájszólások léteznek és a budapesti beszéd is egy bizonyos tájszólás, csak mivel az a "hivatalos" (értsd médiában, tv-ben stb.) ezért azt hiszed, hogy az a "normális" csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!