Van olyan dialektusa az amerikai angolnak valamelyik megyében ami magyar nyelv számára is könnyebben érthető?
Válassz magadnak!
https://www.youtube.com/watch?v=4NriDTxseog
Én elfogult vagyok mert Amerikában tanultam meg angolul gyerekként, nekem a midwesti dialektus az igazi angol. :)
De szerintem a kanadai a legkönnyebben érthető (tudom, az nem USA).
"alapszintű angoltudásom van"
Egyszerűen tanulj angolul továbbra is, hallgass sok angol szöveget, és egyre jobban rá fog állni a füled bármelyik dialektusra. Egyébként meg szerintem jobban számít, hogy mennyire tanult ember az, akit hallgatsz, mint az, hogy melyik vidékről származik.
Szerintem ilyen nincs. Mikor már perfektül beszéltem angolul, akkor is gondom volt a cockney akcentussal, a húgom is perfektül beszélt, ő meg minden szót megértett. Neki az amerikai délivel volt baja, amivel meg nekem nem volt semmi bajom.
Vagy pl. sokáig nem hallottam a brit és az ausztrál közt a különbséget.
De mondok jobbat, sok külföldi tévés fórumon fenn vagyok, és Gordon Ramsay-t vagy David Tennant-et felirattal nézik az amerikaiak.
Nézz sokat és egyre többet. Szépen rá fog kattanni az agyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!