Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német nyelv nincs elnyomva...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

A német nyelv nincs elnyomva egy kicsit? Miért?

Figyelt kérdés

Pl. a NATO-ban az angol és a francia a hivatalos, stb.

Pedig megnézhetnénk hogy az EU-ban melyik nyelvet hányan beszélik.

2010. ápr. 5. 21:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs. A környező országok tanulják az ő nyelvét, csak Franciaország nem hajlandó az ős "isteni" nyelvük helyett mást beszélni.
2010. ápr. 6. 09:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 22:34: ez annyira butaság, hogy az USA-nak egyáltalán nincs is hivatalos nyelve! Az angol sem az! Nekik nincsenek olyan skrupulusaik, mint Jan Slotának, hogy ha valaki megszólal németül vagy spanyolul, akkor összedől az országuk.
2010. ápr. 6. 09:27
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
02:45-ösnek. Te eszméletlen buta vagy... Képzelem, mekkora az angoltudásod, hogy ilyen ökörségeket dumálsz. Angol és német szakos hallgató vagyok, hát megnyugtatlak, az angol nyelvtan sok ponton bonyolultabb, mint a német. De utálom, mikor ilyen kontárok hülyeségeket beszélnek...:/
2010. ápr. 6. 11:40
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az angol és a német körülbelül egyforma nehézségű nyelv. A németben a ragozás a nehezebb, meg a nyelvtani nemek, viszont könnyebb a kiejtés, és sok szerkezet, kifejezés hasonló a magyarhoz (nem hangzásában, hanem logikájában). Az angol alapfokon könnyebben megtanulható, alig van ragozás, viszont az igeidők bonyolultak, és a kiejtés is eltér az írott alakoktól. Tény, hogy az angol világnyelv, ezért bizonyos elemeinek egyszerűsödnie kellett, de közel sem annyira, mnt azt sokan hiszik.

Az elnyomásról: manapság nincs olyan nagy szerepe a németnek, mint az angolnak, de ez igaz a spanyolra, franciára, oroszra is. Ezeknek a nyelveknek el kell fogadni, hogy a gazdaság, média, számítástechnika...stb. nyelve angol. Azért (főleg Európában) nem kell sajnálni őket, rengeteg helyen használják tárgyalási nyelvként ezeket is.

egy nyelvtanár

2010. ápr. 6. 12:19
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Konrétan a töri tanárom mondta, hogy leszavazták a németet anno Amerikában, ha nem így volt akkor valszeg őt is félre vezették én csak azt mondtam amit tőle, órán halottam.

Egyébként az angol tényleg egy lebutított nyelv, és messze könnyebb a nyelvtanja mint a németne. Lebutításkor értem, hogy eltöröltek olyan formákat amiknek értelme volt és szükség is volt rájuk, bár ezzel egyszerűsítették a nyelvet (pl. a magázódást törölték, a Thee nem létezik csak a bibliában). Nyelvtan max 2 olyan nyelvtant tudok ami nehéz, a német meg mindig nehéz.

Amerikában meglepő módon egyébként, nem csak francia és spanyol bevándorlók voltak, volt nagyon sok német is (ha nem lett volna akkor most a kuklux klán nem tudna a német telepesek zászlójával feketéket ölni, ők is az 1700-s években indultak, asszem a végén ergo voltak német telepesek).

2010. ápr. 6. 15:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Buta kifejezés a törlés szó. Nem eltörölték, hanem azért, mert túl sokan használták leegyszerűsödött, más népeknek is ezt kellett beszélnie.

A 3 nem az az óangolban volt, az a nyelvi befolyás miatt veszett ki.

2010. ápr. 6. 15:47
 17/24 anonim ***** válasza:
63%
Ezek szerint a magyar is lebutított nyelv, mivel összvissz 3 igeidő van, pedig régen a jövőt is, és a múltat is 3 féleképpen ki lehetett fejezni...
2010. ápr. 6. 15:59
 18/24 anonim ***** válasza:

Vannak komplex nyelvek és vannak egyszerű nyelvek és persze vannak lebutított eredetileg komplex nyelvek. Az angol hasonlít a németre mégis sok minden hiányzik belőle ami a németben van, az angolban volt de most nincs. DE a probléma az, hogy olyanokat töröltek (vagy kiveszett ha már ragaszkodunk hozzá, bár ha kiveszett akkor nem marad meg a Bibliában sem, ez olyan mint a ß a németben, nem kiveszett hanem törölték, és igen ezzel lebutítják a nyelvet). Pl. sok nyelvben (leht majdnem minden fejlett nyelvben) van magázódás, az angol mégi "elvesztette". Erre nem volt szükség, meg kellett volna hagyni és nem tudom, hogy tudodd "kiveszni" amikor én most is használom. A ragozások is leegyszerűsödtek. Tehát lebutul a nyelv.

Egyébként a magyarban minden igeidőt ki lehet fejezni, ma is. De ha komoly, hasznos és lényeges dolgok vesznek ki a mi nyelvünkből akkor igen a mienk is lebutul. Hiszen ha létre jönn az "újmagyar", mint a mesében az egy eléggé lebutított verzió lesz. Egyenlőre a világ 2. legnehezebb nyelvével szenvedünk (még így "lebutítva" is), minden nyelvet változtatnak és "butítanak", még a Kínait is de az angolt sikerült a leginkább lebutítani. Egy angol tanárom mondta, hogy annyira le lett az évszázadok alatt egyszerűsítve, hogy még egy totál idiótát is átlehet rugdalni egy angol közepen. Ez németre már nem igaz és a magyarra sem.

2010. ápr. 6. 19:48
 19/24 anonim ***** válasza:
19:48: ha egy pici fogalmad is lenne az angolról, akkor tudnád, hogy nem a magázódó, hanem a tegeződő forma veszett ki benne. Akkor nézzük csak: a magyarban van 3 igeidő. Az angolban a passzívval 2zve 24! Tehát, mit is nem lehet kifejezni az angollal???...
2010. ápr. 6. 19:57
 20/24 anonim ***** válasza:
És még annyit, hogy a mai nyelvvizsgák abszolút nem a nyelvtudásra mennek. Én elmentem egy év némettanulás után nulla szókinccsel németre, és meglett! Mert van logikám, a szóbelin meg mindent mondtam, ami eszembe jutott.
2010. ápr. 6. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!