A német nyelv nincs elnyomva egy kicsit? Miért?
Pl. a NATO-ban az angol és a francia a hivatalos, stb.
Pedig megnézhetnénk hogy az EU-ban melyik nyelvet hányan beszélik.
Szerintem az angol és a német körülbelül egyforma nehézségű nyelv. A németben a ragozás a nehezebb, meg a nyelvtani nemek, viszont könnyebb a kiejtés, és sok szerkezet, kifejezés hasonló a magyarhoz (nem hangzásában, hanem logikájában). Az angol alapfokon könnyebben megtanulható, alig van ragozás, viszont az igeidők bonyolultak, és a kiejtés is eltér az írott alakoktól. Tény, hogy az angol világnyelv, ezért bizonyos elemeinek egyszerűsödnie kellett, de közel sem annyira, mnt azt sokan hiszik.
Az elnyomásról: manapság nincs olyan nagy szerepe a németnek, mint az angolnak, de ez igaz a spanyolra, franciára, oroszra is. Ezeknek a nyelveknek el kell fogadni, hogy a gazdaság, média, számítástechnika...stb. nyelve angol. Azért (főleg Európában) nem kell sajnálni őket, rengeteg helyen használják tárgyalási nyelvként ezeket is.
egy nyelvtanár
Konrétan a töri tanárom mondta, hogy leszavazták a németet anno Amerikában, ha nem így volt akkor valszeg őt is félre vezették én csak azt mondtam amit tőle, órán halottam.
Egyébként az angol tényleg egy lebutított nyelv, és messze könnyebb a nyelvtanja mint a németne. Lebutításkor értem, hogy eltöröltek olyan formákat amiknek értelme volt és szükség is volt rájuk, bár ezzel egyszerűsítették a nyelvet (pl. a magázódást törölték, a Thee nem létezik csak a bibliában). Nyelvtan max 2 olyan nyelvtant tudok ami nehéz, a német meg mindig nehéz.
Amerikában meglepő módon egyébként, nem csak francia és spanyol bevándorlók voltak, volt nagyon sok német is (ha nem lett volna akkor most a kuklux klán nem tudna a német telepesek zászlójával feketéket ölni, ők is az 1700-s években indultak, asszem a végén ergo voltak német telepesek).
Buta kifejezés a törlés szó. Nem eltörölték, hanem azért, mert túl sokan használták leegyszerűsödött, más népeknek is ezt kellett beszélnie.
A 3 nem az az óangolban volt, az a nyelvi befolyás miatt veszett ki.
Vannak komplex nyelvek és vannak egyszerű nyelvek és persze vannak lebutított eredetileg komplex nyelvek. Az angol hasonlít a németre mégis sok minden hiányzik belőle ami a németben van, az angolban volt de most nincs. DE a probléma az, hogy olyanokat töröltek (vagy kiveszett ha már ragaszkodunk hozzá, bár ha kiveszett akkor nem marad meg a Bibliában sem, ez olyan mint a ß a németben, nem kiveszett hanem törölték, és igen ezzel lebutítják a nyelvet). Pl. sok nyelvben (leht majdnem minden fejlett nyelvben) van magázódás, az angol mégi "elvesztette". Erre nem volt szükség, meg kellett volna hagyni és nem tudom, hogy tudodd "kiveszni" amikor én most is használom. A ragozások is leegyszerűsödtek. Tehát lebutul a nyelv.
Egyébként a magyarban minden igeidőt ki lehet fejezni, ma is. De ha komoly, hasznos és lényeges dolgok vesznek ki a mi nyelvünkből akkor igen a mienk is lebutul. Hiszen ha létre jönn az "újmagyar", mint a mesében az egy eléggé lebutított verzió lesz. Egyenlőre a világ 2. legnehezebb nyelvével szenvedünk (még így "lebutítva" is), minden nyelvet változtatnak és "butítanak", még a Kínait is de az angolt sikerült a leginkább lebutítani. Egy angol tanárom mondta, hogy annyira le lett az évszázadok alatt egyszerűsítve, hogy még egy totál idiótát is átlehet rugdalni egy angol közepen. Ez németre már nem igaz és a magyarra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!