Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német nyelv nincs elnyomva...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

A német nyelv nincs elnyomva egy kicsit? Miért?

Figyelt kérdés

Pl. a NATO-ban az angol és a francia a hivatalos, stb.

Pedig megnézhetnénk hogy az EU-ban melyik nyelvet hányan beszélik.

2010. ápr. 5. 21:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát igazad van de biztos volt okuk rá ha így döntöttek
2010. ápr. 5. 22:00
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A NATO alapításakor nem volt jelen se az NSZK se az NDK!!!! Így egyértelmű, hogy az angol és a francia lett a hivatalos. Am meg a világon a legtöbben a spanyolt beszélik! Akk az a nyelv nincs elnyomva?
2010. ápr. 5. 22:05
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
És a kínai?
2010. ápr. 5. 22:13
 4/24 anonim ***** válasza:
22%

A világon a legtöbben kínaiul beszélnek (1.5 milliárdan és ez csak Kína lakossága!!!+ azok a kínaiak akik külföldön élenk -pl itt- és azok akik nem kínaiak de tudnak kínaiul).

Egyébként a német nyelvet álltalában nem szeretik. Amerikában simán leszavazták (1 szavazattal, ha az az 1 a németre szavaz akkor most Amerikában a német lenne a hivatalos nyelv).

2010. ápr. 5. 22:34
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Fejezzétek be az összeesküvés-elméleteket.

Szerintetek egy négy évvel a II. vh. után amerikai kezdeményezésre alapított szervezetben mi helye a német nyelvnek? A legtöbb ma is működő nemzetközi szervezetet a 40'-es és 50'-es években alapították, amikor a nyugati világban még élénken élt a német hegemónia réme. A NYEU-ban és az Európai Védelmi Közösségben szintén nem kaptak helyet.

Ezeket az irányelveket nagyon nehéz megváltoztatni (hosszú évek tárgyalása után is csigalassúsággal hoznak döntéseket), a nagyhatalmak többségének pedig jelenleg nem prioritás a német nyelv ápolása. Ennyi.

2010. ápr. 5. 22:47
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a német nyelvet álltalában nem szeretik. Amerikában simán leszavazták (1 szavazattal, ha az az 1 a németre szavaz akkor most Amerikában a német lenne a hivatalos nyelv)."

Ne haragudj, de ez egy régi és ostoba városi legenda, semmi köze a valósághoz.

2010. ápr. 5. 22:51
 7/24 anonim ***** válasza:
53%
Itt a forrás: [link]
2010. ápr. 5. 22:52
 8/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom, el van-e nyomva vagy nem, EU-ban a használati utasításokra elég sok nyelven kötelező rányomtatni a szöveget, végig se tudom némelyiket lapozni, olyan sok oldal. Minden esetre én a német nyelvet képtelen vagyok kommunikációs szinten is elsajátítani, értem az alapot, de beszélni nem tudom, ez az egyetlen nyelv, amivel problémám van, ha rám erőltetnék, akkor se tudnám jobban megtanulni.
2010. ápr. 6. 01:15
 9/24 anonim ***** válasza:
31%
Az angol egy lebutított szar nyelv. Gyakorlatilag csak szavakat teszel egymás után minimális ragozás mellett. Németben azért kell ragozni rendesen. Éppen ezért sokkal könnyebben tanulható az angol.
2010. ápr. 6. 02:45
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a német nyelvet álltalában nem szeretik. Amerikában simán leszavazták (1 szavazattal, ha az az 1 a németre szavaz akkor most Amerikában a német lenne a hivatalos nyelv)."

Ez egy orbitálisan ostoba legenda. Kezdjük ott, hogy angol-spanyol-francia telepesek jöttek be, nem a németek.

2010. ápr. 6. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!