Mi a különbség a francia, olasz, spanyol és a portugál nyelvek között nagy általánosságban? Megértik-e egymást a fenti nyelveken beszélő anyanyelvűek?
Figyelt kérdés
2015. okt. 19. 23:26
1/7 anonim válasza:
A leglényegesebb különbség az, hogy ezek különálló nyelvek. Nagyjából annyira értik meg egymást, mint te egy törököt, finnt, esetleg japánt.
2/7 anonim válasza:
Egy spanyol és egy portugál megértheti egymást kisebb akadályokkal. Elsősorban írásban látványos a két nyelv közti hasonlóság. (A francia és olasz nyelvek esetében nem tudom mi a helyzet.)
3/7 anonim válasza:
A spanyol és az olasz anyanyelvűek is nagyjából megérthetik egymást, ha nem is tökéletesen. Én olaszul tudok valamennyire, spanyolul nem, de Mexikóban viszonylag sokat megértettem abból, amit spanyolul beszéltek előttem.
4/7 anonim válasza:
Spanyol, Portugál, Olasz ezek újlatin nyelvek. Hellyel közzel megért(hetik) egymást.
5/7 anonim válasza:
Én 4 éve tanulok spanyolul, és ennyi idő után nagyon sokat megértek a portugálból is, úgyhogy szerintem egy spanyolul és egy portugálul beszélő ember simán megérti egymást. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Négy éve? Az már milyen szint? Milyen intenzíven?
2015. okt. 30. 17:59
7/7 anonim válasza:
Januárban, vagy márciusban csinálom meg a középszintű nyelvvizsgát , év végén pedig egy emelt érettségit. Sulis keretek között. :) Két évig heti 3 , tavaly 6 , idén pedig 7 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!