Mi szükség van ezekre az elmebeteg "be" igekötős "csinálmányszavakra"?
Figyelt kérdés
Helytelen: "A stuttgarti gimnázium bevégzése után..."
Helyes: "A stuttgarti gimnázium elvégzése után..."
Mitől lesz ennyi agyament nyomorúság ezen a bolygón??
Őrület!
2015. aug. 12. 12:12
51/59 anonim válasza:
49. Csak azt nem veszed észre hogy az összes nyelv évszázadok óta egymástól vesz át szavakat és beépítik a szótárukba hogy többféleképp tudják kifejezni magukat,de nehéz kicsit belegondolni,nem?:)
52/59 anonim válasza:
Én már azon röhögök, hogy nem veszi észre, hogy direkt etetjük a trollt, bár lehet csak azért nem réti mert a troll szó hiányzik a szótárából, ahogy pár kommenttel előbb kijelentette. :D
53/59 anonim válasza:
mert csak az a magyar szó amit ő ismer :D
54/59 anonim válasza:
Semmi szükség ilyen szavakra. Pusztul az emberiség, minden területen. Majd lehet újrakezdeni...
55/59 anonim válasza:
Nincs szükség ezekre a szavakra. Szép, jól használható a nyelvünk egyébként.
56/59 anonim válasza:
Semmi! Az gond az, hogy a társadalom elsüllyed saját butaságában...
57/59 anonim válasza:
És az feltünt hogy 5 éves kérdés?:D :D
58/59 anonim válasza:
És az feltűnt hogy az 5 éves kérdésre két éve is válaszoltak? :D :D
59/59 anonim válasza:
Én ezeket még soha, sehol nem hallottam. (Tripla tagadás.)
Egyedül a kiolvastam szóval találkoztam, amit az elolvastam helyétt használnak.
Egy részük valóban igénytelenség vagy tanulatlanság, de szerintem egy másik részük inkább tájszólás, még akkor is, ha idegen a fülnek. Bár meglehet, hogy tévedek, mint említettem, én még nem találkoztam ezekkel a szavakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!