Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi szükség van ezekre az...

Mi szükség van ezekre az elmebeteg "be" igekötős "csinálmányszavakra"?

Figyelt kérdés

Helytelen: "A stuttgarti gimnázium bevégzése után..."

Helyes: "A stuttgarti gimnázium elvégzése után..."

Mitől lesz ennyi agyament nyomorúság ezen a bolygón??

Őrület!

2015. aug. 12. 12:12
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
91%

Ilyet te hol hallottál? :D

Kiolvastam a könyvet. -ezt legalább használják is nem, mint a te általad hozott példát. :D

Elolvastam a könyvet. -a helyes. :D

2015. aug. 12. 12:17
 2/59 A kérdező kommentje:

Te nem "be" igekötővel példálózol. A feltett kérdéshez szorosan nem kapcsolódik! :)

Egyébként a "bevégezte az életét", így megfelelő lehet.

De a kérdésben szereplő idézet teljesen gagyi, mint az is, aki ilyen szavakat használ!

2015. aug. 12. 12:28
 3/59 anonim ***** válasza:
97%
Valóban helytelen és olyannyira ritka, hogy még sosem láttam az általad említett példát, emiatt úgy gondolom, hogy bár valóban sok agyament dolog van ezen a világon éppen egy ennyire elszigetelt jelenségen felbosszantani magad számomra furcsábbnak és nagyobb baromságnak tűnik, mint, ami miatt a kérdést kiírtad.
2015. aug. 12. 12:37
 4/59 anonim válasza:
94%
Amitől én kivagyok, az a "le". Lesütjük a húst, lepirítjuk a gombát - megsütjük, megpirítjuk. Ezek mind divatőrületek, amiktől én kivagyok, szerintem idegen nyelvek tükörfordításából jönnek át helytelenül. Engem zavar, mert idővel természetessé és megszokottá válnak.
2015. aug. 12. 12:56
 5/59 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a lesütés, meg a kigrillezés, meg hasonlók engem is zavarnak. Egyszerűen úgy hangzik, mintha nem magyar anyanyelvű lenne az ember. Amúgy itt az oldalon sokan kérnek kritikát az írásaikra és egyszerűen hihetetlenül rossz a legtöbbjük nyelvhasználata. Nem tudják a szavak jelentését.
2015. aug. 12. 13:27
 6/59 A kérdező kommentje:

"igen, a lesütés, meg a kigrillezés" "kirostélyozás."

Merthogy a grill=rostély.

Értelmes megfogalmazás! :) Sajnos így szellemileg leépül a társadalom. Akkor pedig nem kell csodálkozni a mértéktelen mohó vágyakon és pusztulhat a jelenlegi emberiség erről a gyönyörű bolygóról!

Mert jelenleg ez a: "Barmok bolygója!" Néhány kivétellel.

2015. aug. 12. 14:21
 7/59 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem kolbászolnánk összevissza a világban, meg nem beszélnénk csak a saját anyanyelvünket, valamint nem néznénk annyi kultúrszennyet a tv-ben, és úgy általában nem kommunikálnánk, akkor biztos jobb lenne!!!
2015. aug. 12. 14:38
 8/59 A kérdező kommentje:

Semmi köze az idegen nyelvnek, a helytelen magyar beszédhez!

Függetlenül egymástól agy régi cimborámmal megfejtettük az eredetét!

A börtönökből került ez ki, ha hallottál már cigányokat társalogni. Az ő magyar nyelv ismeretük általában kiemelkedően gyenge!

Sajnos, a köz tv-ben felsőfokú végzettséggel így beszélnek!

Szerintem két lehetőség van: vagy nagyon bunkók, vagy pedig felsőbb utasításra teszik, hogy ezt a szép nyelvet kiírtság a Földről. A háttérhatalom sok mindenre képes...

Bár igazolni nem tudom, csak mint elképzelést említettem meg. :)

2015. aug. 12. 15:40
 9/59 anonim ***** válasza:
8%
Összeomlik a társadalom pár igekötő miatt... Látom te is unatkozol, hogy ez a legnagyobb bajod.
2015. aug. 12. 15:57
 10/59 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te hol a pokolban élsz, de itt az emberek tudnak beszélni. :D
2015. aug. 13. 13:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!