Most akkor szükség van az előitéletekre vagy nincs? Liberálisok szerint nincs rá szükség, de szerintem ez naivitás.
Ijesztően egyszerű példa:
Mész az utcán. Este van. Józsefváros, Baross utca. Szembe jön egy trikóscigánybanda. Te bízol az emberi jóságban és abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, illetve hangosan végigfut a hideg a hátadon és minden porcikád tiltakozik az ellen, hogy bármilyen félelem felüsse a fejét benned. Mert, hogy az előitélet egy primitív, náci dolog és csak erőszakhoz vezet. És amúgy is, lehetetlen, hogy ezekbe bele legyen kódolva az agresszió! Ezért úgy döntesz, hogy nem mész át az út másik oldalára. A cigányok körbenéznek, majd konstatálván, hogy nincsen senki a környéken, kipakoltatnak, majd mivel hogy iszonyatosan be vannak drogozva és piálva, picit megrugdosnak. Éppen, hogy csak annyira, hogy az intenzíven legyél élet és halál között 1 hétig.
De ez természetesen egy életszerűtlen példa, soha senkivel nem történt ilyen, pláne nem annyiszor, hogy ez jusson eszébe bárkinek, aki egy cigánnyal találkozik az utcán. Az előítélet hülyeség.
"Mész az utcán. Este van. Józsefváros, Baross utca."
Ott lakom.
SOha semmi gondom nem volt 10 év alatt, éjjel sem.
Be van kamerázva, egész éjjel, hajnal mennek a taxik és a BKV, és a rendőrök is gyakran.
32N
Még az előző vagyok.
"Szembe jön egy trikóscigánybanda."
Ha nem cigány jön szembe, az sem nyugtat meg jobban éjjel. EZ megint hülyeség. RÉszeg, hangoskodó, alvilági kinézetű nem cigók miatt is kerültem már az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!