Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg szükség van ember...

Tényleg szükség van ember helyettesítő robotokra?

Figyelt kérdés

Szerintem ez az egész elég abszúrd

[link]

2014. okt. 3. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Így is borzasztó nagy a munkanélküliség, hát még ha a robotok átvennék mindenki helyét. Egyre nagyobb tudást kellene birtokolni az embereknek, és mire odajutnának, hogy többet tudnak mint egy robot már meghalnának. A robot élne tovább és még okosabb lenne.

Jóindulatból meg senkitől nem kapnál robotokat, mert születésedtől fogva lebzselhetnél.

Valószínűleg majd 2040ben mikor elkezdenének hétköznapi embereket helyettesítő robotokat gyártani, mindenki fellázadna, tüntetne robotok ellen amiért a fizetésükből inkább új robotokat vásárolna a főnökük.

Szerintem nem kell aggódni, egyedül a hadseregben fognak ilyen robotokat használni (mint ahogy most is vannak drónok).

2014. okt. 3. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ez kellene a mai embereknek... Így is eléggé személytelenek az emberi kapcsolatok (már akinek).
2014. okt. 3. 18:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem már az is sok volt, amikor a Tescoban megláttam az önkiszolgáló pénztárakat. Majd egy 0-24-es tescoban szembesültem, hogy este 10 után CSAK azokat lehet használni... Nagyon-nagyon sok ember örült, ha éjszakás volt, egyrészt kevesebb a forgalom, másrészt jóesetben legalább azzal a kis pótlékkal több pénzt vitt haza... Most meg sehol sincsenek a kasszákban éjszaka... Nem hiszem hogy egy ekkora boltnak annyira fáj az a pár éjszakai kasszást kifizetni, de még ezt is sajnálják...
2014. okt. 3. 18:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Amilyenek a fiatal magyar nők manapság, én üdvözlöm, ezt a lehetőséget. Lassan már egy gépben több tisztelet, emberség, empátia és szeretet lesz, mint egy magyar nőben.

Ami pedig a munkát illeti kit érdekel a munkanélküliség? Ezerszer szívesebben mennék egy kedvsségre beprogramozott udvarias robothoz a TESCO pénztárnál, mint a mostani félhülye, bunkó emberekhez, akikben annyi kultúra sincs, hogy a jóestét kívánokra nem sziával köszönünk.

2014. okt. 3. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:

A kísérletek az emberek robotokkal való helyettesítésére elkerülhetetlen.

A gépi munkaerő rövidtávon drágább, hosszútávon viszont a befektetett összeg többszörösét visszahozza. Olcsóbb termelés, kevesebb kiadás. Ezzel jár az emberi munkaerő helyettesítése.

Akkor lesznek gondok, amikor a munkanélküliség miatt senki sem fogja megvenni a termelt árut. Ahogy elnézem a bel-és-külpolitika jelenlegi állását, nyögve, de benyelné a társadalom a "robotizálást". Aztán jönne egy "forradalom".

Robotok -> olcsóbb munkaerő, olcsóbb termelés -> munkanélküliség -> A vásárlók nem tudják megfizetni a kínált árut -> Összedől a rendszer, van termelés, nincs rá igény -> forradalom.

2014. okt. 3. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Mar ma nagyon sok embert helyettesítő robot van. A gyarakban robotok rakjak ossze az autokat, jatekokat, butorokat stb. (Plusz hegeszto robotok meg mittomenbmik)

A lifteket nem emberek mozgatjak egy sotet, koszos, fulledt pinceben. A novenyeket se napon rohado, szetment gerincu parasztok takaritjak be, ultetik el.

Es meg folytathatnam a sort.

Szerintem ez tudd jo es rossz lenni. Most meg a jonal tartunk de ha elvesztjuk az eszunket es tulbuzgok leszunk akkor egy munkanelkulisegtol nyomorgo, ertelmuket elvesztett

eletekkel teletomott bolygon fogunk elni.

L

2014. okt. 3. 20:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát amilyen kényelmesek az emberek az igény meg van és lesz a robotokra,de ezt inkább én szomorúnak tartom,pláne azokat az embereket akik arra várnak mikor lehet majd robotokkal szexelni,vagy párkapcsolatban élni.Jön az hogy a robot nem beszél vissza,nem un meg meg kitart,de az ember meg unhatja a robotját,megint csak egy felől nézi a az ember a dolgokat maga felől.Egyre szarabb ez a világ.
2014. okt. 4. 03:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát én remélem hogy nem élem meg.

Az, hogy miért frusztrált mindenki, hogy miért egyre bunkóbbak az emberek, igazán érthetné mindenki.

Csak romlik a világ, ez a kapitalizmus ebben a formában nem fog tudni fennmaradni. Kár, hogy nem merik megreformálni.

2014. okt. 4. 19:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát igen az emberek nagyon elfordultak egymástól,ugye meg néz az ember egy amerikai filmet,mindenki segít mindenkinek meg szeretik egymást,de a valóság az meg elég szar,inkább elfordulnak az embertől vagy kihasználják vagy leszarják.De ezt akkor sem robotokkal kéne megoldani,csak pusztán nem kéne jobban elhülyíteni z embereket.
2014. okt. 6. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!