Hogyan lehet olyant mondani, hogy a kínai nyelv vagy kínaiul akar megtanulni?
#9 De azt se tudja milyen nyelv órára jelenkezet.
Kantoni nyelv órára ami a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve és ott a legelterjedtebb nyelv, vagy Mandarin nyelv ami például Tajvantól Szingapúron át az USA-ig beszélnek általában a kínaiak?
# 11 Speciel alapműveltség.
A Mandarin és kantoni nyelv még általános iskolában a földrajz anyagban is az alapkövetelmények közt van.
És én azt mondtam, mintha Belga vagy Svájci nyelvet olvasnék. ;)
NATessék.
Bár tény sok valótlan ökörség mellet.
Már mint nem mondtam ökörséget. ;)
Éppen csak tanultam, mint A hét vezér, Álmos fejedelem, ...
"Kantoni nyelv órára ami a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve és ott a legelterjedtebb nyelv"
Remélem, csak elírtad, mert ez így konkrétan teljesen téves.
Amúgy az oktatásban a mandarint szokták kínainak nevezni. Meg lehet nézni az Amazonon, az összes mandarin nyelvkönyvnek az a címe, hogy Chinese ez meg az.
Remélem, nem gondolod, hogy kivétel nélkül az összes kínai nyelvkönyvíró teljesen hülye.
Elírtam igen, mert pont ennyire nem rugózom rá.
Bár a kínai nyelv esetén ez még annyira sem dialaktus, mint a neolatin nyelvek amiket külön nyelvnek tekintünk.
Az ott-nál nem írtam oda, hogy a többi kínaiak által lakot országban. Tény hogy 50-60 millióan beszélik, míg a mandarin több száz millióan, mert a Népi Kína a kantoni mellet, de sokkal szélesebb területileg és nem korlátozottan - a volt nemesek nyelvét egy pekingi dialekust - a mandarint terjeszti.
Nem győztél, mert az USA-ban ekkora a műveletlenség.
A mandarin amúgy egy pekingi nyelvjárás amit bárki aki Kínáról olvasott is egy könyvet tudja eredetileg az udvarnak formáltak át egy mégpedig a pekingi nyelvjárásból. Amúgy általános, hogy ha valamit a többség hibásan mond azt átkerül az elfogadott szóhasználatba. Hál Istennek itthon még többen tudják, hogy nincs olyan, hogy kínai nyelv azok közt akik ebben a témában számítanak, mint az USA-ban, ahol Európa általában mint egy ország szerepel az elmékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!