Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehet olyant mondani,...

Hogyan lehet olyant mondani, hogy a kínai nyelv vagy kínaiul akar megtanulni?

Figyelt kérdés
Van mandarin nyelv, kantoni nyelv és van még más hivatalos és nem hivatalos kínai nyelv is. Olyan érzésem van amikor ezt olvasom, mintha belga nyelvet vagy svájci nyelvet olvasnék.

#tanulás #Kína #nyelv #kínai nyelvek
2015. júl. 25. 21:59
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Ez nem alapműveltség, csak mert te tudod. Például én sem tudom, hányféle nyelv van Kínában. Azt tudom, hogy nem egységes, de ennyi. Pedig én már diplomás is vagyok. De nem vagyok a nyelvek professzora. Miért kellene olyan dolgot tudnom, amivel nem foglalkozom a mindennapokban? Persze, ha kíváncsi lennék rá, utánaolvasnék, ha a nyelvet akarnám megtanulni, elmennék egy nyelviskolába, ott kiigazítanák az ismereteimet, de aki még nem kóstolt bele, csak felkeltette a kíváncsiságát, azon ne akadj ki, hogy nem tudja...
2015. júl. 25. 23:52
 12/44 A kérdező kommentje:

#9 De azt se tudja milyen nyelv órára jelenkezet.

Kantoni nyelv órára ami a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve és ott a legelterjedtebb nyelv, vagy Mandarin nyelv ami például Tajvantól Szingapúron át az USA-ig beszélnek általában a kínaiak?

2015. júl. 25. 23:59
 13/44 A kérdező kommentje:

# 11 Speciel alapműveltség.

A Mandarin és kantoni nyelv még általános iskolában a földrajz anyagban is az alapkövetelmények közt van.

És én azt mondtam, mintha Belga vagy Svájci nyelvet olvasnék. ;)

NATessék.

Bár tény sok valótlan ökörség mellet.

2015. júl. 26. 00:04
 14/44 A kérdező kommentje:

Már mint nem mondtam ökörséget. ;)

Éppen csak tanultam, mint A hét vezér, Álmos fejedelem, ...

2015. júl. 26. 00:23
 15/44 anonim ***** válasza:
5%
te jo eg, neked ez a legnagyobb problemad ? :D de gaz vagy.....lehet par komplexusod, ha tenyleg ezen ennyire felhuzod magad.
2015. júl. 26. 00:30
 16/44 A kérdező kommentje:
Én csak az 69%-os értetlenségen húzom fel magam, és a alap és középfokú oktatás általánosan siralmas állapotán.
2015. júl. 26. 00:32
 17/44 A kérdező kommentje:
;)
2015. júl. 26. 00:33
 18/44 anonim ***** válasza:

"Kantoni nyelv órára ami a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve és ott a legelterjedtebb nyelv"

Remélem, csak elírtad, mert ez így konkrétan teljesen téves.

Amúgy az oktatásban a mandarint szokták kínainak nevezni. Meg lehet nézni az Amazonon, az összes mandarin nyelvkönyvnek az a címe, hogy Chinese ez meg az.

[link]

Remélem, nem gondolod, hogy kivétel nélkül az összes kínai nyelvkönyvíró teljesen hülye.

2015. júl. 26. 00:52
 19/44 anonim ***** válasza:
Touché :-)
2015. júl. 26. 01:02
 20/44 A kérdező kommentje:

Elírtam igen, mert pont ennyire nem rugózom rá.

Bár a kínai nyelv esetén ez még annyira sem dialaktus, mint a neolatin nyelvek amiket külön nyelvnek tekintünk.

Az ott-nál nem írtam oda, hogy a többi kínaiak által lakot országban. Tény hogy 50-60 millióan beszélik, míg a mandarin több száz millióan, mert a Népi Kína a kantoni mellet, de sokkal szélesebb területileg és nem korlátozottan - a volt nemesek nyelvét egy pekingi dialekust - a mandarint terjeszti.

Nem győztél, mert az USA-ban ekkora a műveletlenség.

A mandarin amúgy egy pekingi nyelvjárás amit bárki aki Kínáról olvasott is egy könyvet tudja eredetileg az udvarnak formáltak át egy mégpedig a pekingi nyelvjárásból. Amúgy általános, hogy ha valamit a többség hibásan mond azt átkerül az elfogadott szóhasználatba. Hál Istennek itthon még többen tudják, hogy nincs olyan, hogy kínai nyelv azok közt akik ebben a témában számítanak, mint az USA-ban, ahol Európa általában mint egy ország szerepel az elmékben.

2015. júl. 26. 01:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!