Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ritkább európai nyelv?

Ritkább európai nyelv?

Figyelt kérdés

Miután beszélek angolul, németül, spanyolul és portugálul, gondoltam elkezdenék valami ritkább nyelvet tanulni.

Tetszik a grúz, örmény, finn, észt, bolgár, szerb, norvég, görög, albán, román, máltai, litván, lett és ír. Egyszóval majdnem az összes :D Fontos, hogy könnyű legyen, mert gyorsan el szeretném sajátítani, ha lehet egyedül. Fontos, hogy minél hasznosabb legyen, vagyis hogy az adott országban ne beszéljenek nagyon angolul.

Akinek van tapasztalata e ritka nyelvek bármelyikével, kérem írjon! Nyitott vagyok bármire! Köszönöm szépen.

#Európa #nyelv #idegen nyelv #nyelvtanulás #ötödik nyelv #Európa nyelv
2015. jún. 7. 20:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

""akkor az anyanyelvét hogy tanulja meg az ember?"

Kicsit túl van misztifikálva a gyerekek anyanyelvtanulása. Az anyanyelvét úgy tanulja meg az ember, hogy anyuka, apuka, nagymama meg az összes körülötte lévő felnőtt a nap 24 órájában folyamatosan nyomatják neki, hogy "na mi ez, Pistike? Tehén! Mondjad szépen: teeeee-hééééén! És mit mond a tehén? Azt mondja, hogy múúúúú. Mondjad szépen: múúúúúú!"

És ez éveken keresztül így megy a gyerek életében. "

Persze, hogy így megy! Miért, ki mondott mást? Ezt senki nem is vitatja. Azonban az is tény, hogy egy bizonyos korban a gyerek nyelvtanulási képessége egészen elképesztő. Tavaly jártam egy pszicholingvisztika kurzusra, ott magyarázta az előadó, hogy a gyerek különböző életszakaszokban különböző mennyiségű szót sajátít el, és van egy bizonyos fordulópont, amikor exponenciálisan megnő a megtanult szavak száma (ha érdekelnek a részletek, előkeresem a jegyzeteimet). A lényeg, hogy naponta annyi új szó megy a fejükbe, ami még egy felnőttnek se nagyon sikerül. Asszem ezt a szakaszt hívják úgy angolul, hogy vocabulary spurt, vagyis a szókészlet robbansszerű növekedése.

2015. jún. 9. 18:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Másik nagyon érdekes dolog egyébként, hogy az első nyelv elsajátítása bizonyítottan már a MAGZATI KORBAN, az anyaméhben elkezdődik. Újszülött csecsemők intenzívebben reagálnak a már a méhen keresztül hallott ingerekre, mint az újakra. Szerintem ez hihetetlenül érdekes.
2015. jún. 9. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!