Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a közös a japán, a koreai...

Mi a közös a japán, a koreai és a kínai nyelvben?

Figyelt kérdés

2015. márc. 1. 11:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Te most direkt csinálod? JÖVEVÉNYszót írt, nem rokonszót. A magyarban ilyen például a sztár, lúzer, szelfi, de még a méz vagy a búza is.
2015. márc. 2. 17:11
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Jó, én befejeztem. Fegyvertelenekkel nem vívok intellektuális párbajt.

Végezz el egy nyelvészeti képzést (lehetőleg doktori szintig), és tanuld meg a kínai, japán és koreai nyelveket. Aztán, ha még mindig úgy gondolod, hogy van közük egymáshoz, akkor írhatsz róla egy tanulmányt.

2015. márc. 2. 17:32
 23/33 A kérdező kommentje:
a japánnak és a koreainak nagyon hasonló a nyelvtana, mindkettő szótagos, és mindkettő használ udvariassági szinteket
2015. márc. 2. 17:41
 24/33 A kérdező kommentje:
és mindkettőben sók a dzs
2015. márc. 2. 17:56
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

U b#meg, ezt csak bosszantásból csinálod? Hány éves vagy? 9?

Nem vagy otthon a témában. Hallgass azokra akik viszont igen!!!!

És kömben mi a rákért írtad ki a kérdést, ha nem érdekel mit válaszolnak a többiek, csak az, hogy TE mit gondolsz?! HA???

2015. márc. 2. 21:47
 26/33 anonim válasza:
100%
japán szakos vagyok, és itt röhögök a kérdező kommentjein :D vagy trollkodik, vagy ennyire ostoba.
2015. márc. 4. 19:34
 27/33 Shai-Hulud ***** válasza:
Én meg erőszakos vagyok, de az itt olvasottaktól most totál legyengültem...... :-)
2015. márc. 4. 19:42
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért keverik össze, mert pont annyit tudnak ezekről a nyelvekről, mint te: semennyit.

Én például biztos összekeverném a szuahélit az inuit nyelvvel, de nem azért, mert bármi közük van egymáshoz, hanem mert egyiken se beszélek egy büdös szót se.

2015. márc. 4. 21:02
 29/33 anonim ***** válasza:

A német, a szlovák és a magyar nyelv hangkészlete is nagyon hasonló, sőt rengeteg olyan szavunk van, ami a másikban is előfordul hasonló formában. Rokonok vagyunk? Nem.

Minden nyelv hasonlít kicsit a körülötte lévő többi nyelvre, mivel a népek interakciója nyilván nem múlik el ezek nélkül, átveszünk dolgokat, hasonulunk hozzájuk picit. Csakhogy ez nem változtat azon a tényen, hogy az alapvető nyelvi elemeink különbözőek.

2015. márc. 5. 09:34
 30/33 anonim ***** válasza:
Mind érthetetlen!
2015. márc. 5. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!