Mi a közös a japán, a koreai és a kínai nyelvben?
Jó, én befejeztem. Fegyvertelenekkel nem vívok intellektuális párbajt.
Végezz el egy nyelvészeti képzést (lehetőleg doktori szintig), és tanuld meg a kínai, japán és koreai nyelveket. Aztán, ha még mindig úgy gondolod, hogy van közük egymáshoz, akkor írhatsz róla egy tanulmányt.
U b#meg, ezt csak bosszantásból csinálod? Hány éves vagy? 9?
Nem vagy otthon a témában. Hallgass azokra akik viszont igen!!!!
És kömben mi a rákért írtad ki a kérdést, ha nem érdekel mit válaszolnak a többiek, csak az, hogy TE mit gondolsz?! HA???
Azért keverik össze, mert pont annyit tudnak ezekről a nyelvekről, mint te: semennyit.
Én például biztos összekeverném a szuahélit az inuit nyelvvel, de nem azért, mert bármi közük van egymáshoz, hanem mert egyiken se beszélek egy büdös szót se.
A német, a szlovák és a magyar nyelv hangkészlete is nagyon hasonló, sőt rengeteg olyan szavunk van, ami a másikban is előfordul hasonló formában. Rokonok vagyunk? Nem.
Minden nyelv hasonlít kicsit a körülötte lévő többi nyelvre, mivel a népek interakciója nyilván nem múlik el ezek nélkül, átveszünk dolgokat, hasonulunk hozzájuk picit. Csakhogy ez nem változtat azon a tényen, hogy az alapvető nyelvi elemeink különbözőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!